HockeyNews
PLUS

HANSON: Nio lag har fullt rimlig SHL-chans

HA puff
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 09:11

FacebookXWhatsApp

För femte året har Hockeyallsvenskan en garanterad plats upp i SHL att spela om. Men aldrig tidigare har det varit så här öppet.
Nio lag har ambitionerna och en fullt rimlig chans på SHL – men går det egentligen att räkna bort någon? Allt kan hända, skriver Hockeynews Andreas Hanson.

ANNONS

Har det någonsin varit så här svårt att tippa vilket lag som ska ta SHL-platsen?
Svaret enligt mig: nej.
2020/21 var Timrå med Jonathan Dahlén i spetsen storfavorit.
2021/22 var HV71 snudd på oslagbart.
2022/23 fanns det ingen tydlig favorit, men allt snack handlade om Modo, Djurgården och Björklöven.
2023/24 dominerade Brynäs.

Men nu? Visst, två lag satsar troligtvis mer pengar än andra, men är det säkert att det avgör vilket lag som går upp när det finns flera lag som ligger strax bakom?
Jag kan på fullaste allvar hitta argument för nio lag till varför de faktiskt har en fullt rimlig chans att gå hela vägen.

AIK: Har spelare som spelat på hög nivå, eller kan vara i färd med att blomma ut. Lätt att glömma hur rutinerad målvakten Victor Brattström är. Tränaren Markus Åkerblom har varit med länge också, och tänker strukturera upp AIK mer än tidigare. Varför skulle inte Gerry Fitzgerald och Scott Pooley kunna ta AIK upp?

BIK Karlskoga: Har en fin bredd, rutin och spelare med en hög nivå i sig. Dessutom en smart, slug, blivande SHL-tränare i båset. Det kan vara nu det händer för Bofors.

Björklöven: Det är ju bara att kolla på truppen. Ett lag med enorm kapacitet. Skulle mycket väl kunna vara ett nytt HV71, bara att vi inte förstår det än.

Djurgården: Otrolig mix av spelare som spelat på väldigt hög nivå. Liksom Björklöven kan detta mycket väl vara en så bra kombination att ingen rår på dem.

Mora: Fin backsida, lovande målvakt och en historik av att lyckas med värvningar. Man kan aldrig räkna bort Mora.

Nybro: Tommy Samuelsson i båset med en trupp full av HA-veteraner som kanske aldrig vunnit något, men individuellt visat de håller hög klass i ligan. Plus ett par spännande unga spelare och två bra målvakter. Varför inte?

Oskarshamn: Massor av nyförvärv, men de flesta får beröm hittills. Samtidigt har man med sig ett antal spelare ner från SHL. Varför skulle inte det här laget kunna hoppa rakt upp igen?

Södertälje: Bra målvakt och backsida, offensivt spännande. Tredje året gillt?

Västerås: Hånade, utskrattade, ifrågasatta. Men nu kör VIK svenskt, försvaret först och spelare som nosat på SHL utan att riktigt lyckas. Det kan vara bäddat för den ultimata revanschen.

Almtuna, Kalmar, Tingsryd, Vimmerby och Östersund då? Ni får ursäkta, men jag skriver av er redan nu från kampen om SHL-platsen.
Ni får mer än gärna motbevisa mig. Men nånstans får vi allt dra gränsen.
Men, Tingsryd kom ju tvåa som nykomling 2015/16.
Så, Vimmerby till slutspel och Anton Carlsson spelar i SHL nästa säsong?
Allt kan hända.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln