HockeyNews
PLUS

Fem punkter: En pånyttfödd 37-åring?

Zacke puff
ANNONS

Publicerad: 10 september 2024

FacebookXWhatsApp

Leksand körde över Linköping med hela 7–1 i Enköping.
Hockeynews reporter Andreas Hanson sammanfattar en magisk kväll för framförallt fyramålsskytten Patrik Zackrisson.

ANNONS

Så här får det inte se ut

Ett decimerat LHC mot ett Leksand som kunde lämna spelare hemma. Linköping kom visserligen till spel med Oscar Fantenberg igen, och tur var kanske det – hur illa hade det här sett ut annars? Det blev en rejäl kross till slut och oftast var det östgötarnas mindre meriterade backar som fanns på isen. Anton Björkman, Erik Norén, Arvid Aronsson och junioren Felix Öhrqvist hade det kämpigt när LIF-spelarna kom farande. Klart att LHC lär få mer tyngd med en Fantenberg i form, Jonathan Myrenberg tillbaka, Rasmus Rissanen och centern Nick Shore i laget, men bättre än så här måste laget kunna stå upp ändå – det kunde ha blivit tvåsiffrigt.

Vilken kväll för Zackrisson

Den rutinerade centern gjorde en del mål förr, men inte så mycket på senare år. Förra säsongen blev det bara tre (!) på hela säsongen. Den här kvällen gjorde han fyra (!!). En otrolig kväll där han dels bröt in på mål två gånger och var klinisk, men också på skott i powerplay från vänstra cirkeln. Som om det inte var nog – hans mål nummer tre och fyra kom med bara fyra sekunders mellanrum, i powerplay, där LHC-spelarna oförklarligt var helt ofokuserade och lät motståndarna åka ostört fram direkt efter tekning.

ANNONS
Matchfakta

Linköping–Leksand 1–7 (1–3, 0–3, 0–1)

Mål, Linköping: Robin Kovacs Mål, Leksand: Patrik Zackrisson 4, Max Véronneau, Martin Karlsson, Justin Kloos. Publik: 1 500 (Enköping)

Robin Kovacs försökte

Robin Kovacs gjorde sin andra match för sitt nya lag och blev målskytt igen. Förra gången var det med en snygg straff, nu med ett direktskott från högra cirkeln i powerplay. Däremellan var han inblandad i två slagsmål där han åtminstone bet ifrån och visade att man inte ville ge sig utan fajt.

Oroa er inte för Leksands powerplay

Det har varit mycket snack om Leksands undermåliga powerplay. Vårt nyförvärv här på Hockeynews, Mårthen Bergman, tog upp det som punkt ett i sin öppningskrönika. Mattias Ek tog upp det med positiva tongångar efter en match mot Örebro tidigare på försäsongen, och jag håller med honom – här finns ingenting att oroa sig över. Det här var ett effektivt, rappt, underhållande och kreativt spel från båda PP-formationerna. Och en pånyttfödd (?) Zackrisson i vänstra cirkeln...

Axel Rindell har allt

Ja, det är bara försäsong Och motståndarna var allt annat än bra den här kvällen. Samtdigt är det bara att luta sig tillbaka och njuta av att se Axel Rindell. Spelar Leksandsbacken så här under säsongen, då kommer ingen sakna Anton Lindholm. Han flög fram offensivt, han täckte upp defensivt och var mer eller mindre överallt i början av matchen när det ännu inte var avgjort. Leksand har inte många nyförvärv i laget men den här kittlar.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln