FÖLJ OSS
Tre Kronor-spelare bestulen på utrustning


Tre Kronor-spelare bestulen på utrustning


7 november
Den VM-guldvinnande backen Erik Gustafsson blev bestulen på väg från Ryssland hem till Sverige. Och i KHL har han hamnat i frysboxen och kan nu tänka sig att flytta hem till Sverige. – Jag tror att jobb kommer att finnas, säger Gustafsson.

På väg till Tre Kronor i Örebro blev världsmästarbacken Erik Gustafsson, 28, bestulen. Han flög från Omsk i Ryssland till Arlanda i Sverige och blev av med utrustning som han skulle ha under Karjalaturneringen i Örebro och Helsingfors.

I Behrn arena, som hade ett strömavbrott under Tre Kronors första halvtimme av träningen, fick Gustafsson rädda situationen med hjälp av Tre Kronors materialförvaltare.

– Jag blev av med skridskorna när jag flög hit, så jag har nya skridskor. Någon stal dem, tror jag. En klubba och skridskorna var borta ur väskan. De var där när jag åkte och de var inte där när jag kom fram, säger Gustafsson, som i Tre Kronor paras ihop med backkollegan Jonas Ahnelöv.

De har spelat tillsammans i Avangard Omsk. Men sedan klubben värvade kanadensaren Teddy Purcell har man sju importer i laget. Två för mycket. Därför har Erik Gustafsson överraskande blivit uppsatt på waiverslistan vilket innebär att andra KHL-lag kan plocka över honom. Om inte det händer kan klubben skicka honom till farmarlaget i Kazakstan.

– Vi var sex (importspelare) innan de tog dit honom. De säger att det är för det, men det kommer inte direkt som en överraskning, säger Gustafsson.

– De vill inte skicka ner mig, men de kommer att göra det om de måste. Det snackas väl pengar och utköp då, säger Gustafsson om läget.

Erik Gustafsson håller hög klass och är därför uttagen till Tre Kronor med chans att spela in sig i OS-laget till Sydkorea.

Hur känns det att ha hamnat i det här läget i Omsk?

– Alltså, det var inget roligt besked att få. Samtidigt, jag håller inte med för fem öre. Men det är Ryssland och det är bara att acceptera.

Njurundafostrade Erik Gustafsson har spelat i NHL med Philadelphia och är inne på sin tredje säsong i Avangard Omsk efter att ha stuckit emellan med en säsong i Kloten i Schweiz. Vad som händer nu är oklart.

– Just nu tillhör jag Omsk. Vi måste lösa det först innan någonting annat kan hända. Jag har väl ingen brådska. Jag tror att jobb kommer att finnas.

Blir du kvar i KHL?

– Det har varit huvudspåret hela tiden. Jag trodde aldrig jag skulle vara i den här sitsen, men att det här ändå eventuellt skulle vara mitt sista år innan jag försökte vände blicken hemåt och ta något annat. Nu får vi se. Jag vet inte vad det finns för alternativ. Jag har väl lite lag som har hört av sig. Får väl snickra ihop bästa lösningen för mig och familjen.

Erik Gustafsson kommer att undersöka möjligheten att spela i SHL redan den här säsongen.

– Det är väl långt bort, men jag ska prata med agenten och kolla vad det är för skattegrejer. Om det inte går att lösa så kommer jag aldrig åka hem. Men jag åkte ändå första juli och har varit utomlands. Stannar jag utanför Sverige till januari går det nog ändå att lösa tror jag. Då skulle jag kunna tänka mig Sverige, absolut.

– Jag har inte pratat med agenten på två dagar så jag hoppas att han pratar med lag. Hittills har jag väl inget konkret. Hittar man ett hål och det går att lösa så lär det väl finnas något lag som kan vara intresserat.Källor

Dela artikel
.
.
.
Ansvarig utgivare: John Falck
© HockeyNews.se


Till toppen av sidan
expand_less
.
.
.
.