Lämnar Växjö – nära övergång till ny klubb


13 maj 2019

SAN JOSE. Linus Fröberg, 25, lämnar Växjö Lakers efter fyra säsonger i klubben.

Enligt uppgifter till HockeyNews.se flyttar centerforwarden till KHL nästa säsong – Fröberg är nära en övergång till Barys Astana.


NHL-resan från kust till kust presenteras av ATG Sport 

Värmlänningen Linus Fröberg spelade juniorhockey i Brynäs och SHL-debuterade för klubben 2010-11. Sedan dess har han spelat för Färjestad, Mora, Malmö, Södertälje och BIK Karlskoga innan han flyttade till Växjö Lakers och etablerade sig i SHL.

Senaste fyra säsongerna har han haft en stadig utvecklingskurva åt rätt håll. 

I vinter gjorde han sin poängmässigt bästa säsong i SHL och producerade 28 poäng (7+21) på 52 matcher och ytterligare sju poäng (2+5) på sju matcher i slutspelet.

Han har dessutom fått chansen att debutera i Tre Kronor den här säsongen och Fröberg har fått göra sex matcher i landslaget.

Foto: Bildbyrån

Det står redan klart att han lämnar Växjö Lakers inför kommande säsong. Nu är han på väg till Ryssland.

Enligt uppgifter till HockeyNews.se är Fröberg överens med KHL-klubben Barys i Kazakstan inför nästa säsong och övergången förväntas bli officiell inom kort om inget händer i slutskedet av förhandlingarna.

André Petersson slutade tvåa i Barys interna poängliga den här säsongen och står för tillfället utan kontrakt. Viktor Svedberg spelade också för klubben i vinter och skrev nyligen på ett nytt tvåårskontrakt inför nästa säsong.