Ser ut att klara ekonomin – vill bredda truppen


28 april

Efter en säsong som varit ett ekonomiskt stålbad talar det mesta för att Skövde kommer att klara elitlicensen och siktar på att ställa ett sportsligt mer framgångsrikt lag på isen till kommande säsong.
– Laget som vi ställer på banan ska vara bättre än förra året, säger klubb- och sportchefen Anders Lundström till HockeyNews.se.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Sportsligt sett var den gångna säsongen ingen höjdare för det tidigare så notoriska Allettan-laget Skövde. Fokus lades istället på att få ordning på finanserna för att klara elitlicensen.

Ett arbete som man ser ut att ro i hamn.

– Det löser sig som det ser ut. Jag känner ingen jätteoro att det ska skita sig sista veckan, säger klubb- och sportchefen Anders Lundström, men tillägger:

– Vi kommer att klara gränsen, men det kommer ju en ny gräns så vi måste lägga en plan för att klara nästa också. Vår ambition kan inte vara att halka runt i en fortsättningsetta.


”Ska vara bättre än förra året”
Lagbygget, vars senast adderade pjäs är backen Anton Brandhammar, till kommande säsong blir med andra ord väldigt viktigt. Skövde måste höja sig från det ojämna gäng de allt som oftast visade upp sig som i vintras.

– Vi ska försöka förbättra oss och bli stabilare, vår förhoppning är att många av de yngre som varit här tar ett kliv till kommande säsong, säger Lundström.

– Laget som vi ställer på banan ska vara bättre än förra året och ambitionen är att ha en bredare trupp, att vi ska bredda både forward- och backsidan.

Säsongen som gick var laget väldigt ungt, så kommer det vara även fortsättningsvis, men lite mer erfarenhet behövs.

– Vi för dialoger med ett par stycken och så finns det några som har varit här som inte är avskrivna utan kan bli kvar. Det vore bra att få in någon som har några år i ettan, som ska in och bidra med rutin.

Det har förekommit rykten om att ni pratat med Jens Högbom som lämnat Mariestad?
– Nej, det har vi inte. Jag gillar Jens, det är en rolig prick, men det har vi inte.

Du som var verksam i föreningen ganska nyligen har så klart annars bra koll på spelarna som får lämna Mariestad?
– Jag känner till de flesta som spelar där väldigt bra, de har en bra trupp. De fick inte resultat men spelare för spelare hade de en jättebra trupp förra året. De kommer släppa ett koppel av spelare, men sen är det inte säkert att det finns intresse från dem att spela fyra mil söderut eller att vi har intresse av att plocka in dem.

– Men det är klart att de som lämnar, Oscar Olsson och Jens Högbom och så vidare är bra division ett-spelare, helt klart.

Vad det än blir som plockas in till Skövde-truppen är ribban för målsättningen höjd.

– Vår målsättning är att på sikt bli ett topplag igen.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 


Annons

Annons