AnnonsMalmö får konkurrens om Hersley


15 april
Malmö Redhawks hoppas få hem stjärnbacken Patrik Hersley från KHL-jätten SKA St Petersburg.
Men den skånska SHL-klubben får konkurrens.

Annons

SHL presenteras av ATG Sport

KHL-säsongen är över för den ryska storklubben SKA St Petersburg. Och om lite drygt två veckor går kontraktet ut för backstjärnan Patrik Hersley, som den här säsongen gjorde 33 poäng (14 mål, 19 assist) på 36 KHL-matcher.

Fastän den hårdskjutande 32-åringen missade 26 matcher på grund av olika skador var han lagets mål- och poängbästa back.

På väg hem? Patrik Hersley uppvaktas av Malmö Redhawks, men kan bli kvar i SKA St Petersburg. Foto: Bildbyrån.

Hemma i SHL hoppas hans moderklubb Malmö Redhawks på att Patrik Hersley ska vända tillbaka efter fem säsonger i KHL, två säsonger i Leksand och ett år i Modo.

– Jag ska prata med Patrik i dagarna, men först ge honom lite tid, säger Hersleys agent Christian Sjögren till HockeyNews.se.

Malmö Redhawks får konkurrens om Hersley.

– Det finns ett intresse från SKA, säger Sjögren.

Patrik Hersley har varit väldigt framgångsrik i storklubben från Sankt Petersburg och han har gjort 81 poäng (32 mål, 49 assist) på 102 KHL-matcher för SKA.

– Det finns intresse i Schweiz också, men jag tror att antingen är han kvar i Ryssland eller så flyttar han hem. Det är min känsla, säger Hersleys agent Christian Sjögren.

Patrik Hersley fick sitt SHL-genombrott i Leksand 2013/2014 då han pangade in hela 24 mål. Foto: Bildbyrån.

Patrik Hersleys val tycks stå mellan att fortsätta i SKA St Petersburg eller flytta hem till Malmö där sportchefen Patrik Sylvegård står med öppna famnen.

– Jag har en diskussion med Sylvegård varje år. Beslutet ligger hos Patrik (Hersley). Det finns inga summor, men däremot förs det en diskussion varje år, säger agenten Christian Sjögren.

Annons


Annons

Annons

Annons

Annons