HockeyNews
PLUS

Så är läget för Djurgårdens nyckelforward

(7736) Jonathan Davidsson-redigerad2
Kenta Jönsson/Bildbyrån

Publicerad: 4 april 2019

FacebookXWhatsApp

Djurgården har haft en förkylning i laget under SM-kvartsfinalen mot Skellefteå och fyra spelare var drabbade.
– De är med på lördag skulle jag räkna med, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson till HockeyNews.se.
Men inför SM-semifinalen mot Färjestad ser det fortsatt mörkt ut för landslagsforwarden Jonathan Davidsson.

SHL presenteras av ATG Sport

När SM-semifinalen mellan anrika Färjestad och Djurgården inleds på lördag i Karlstad kommer Djurgårdens landslagsforward Jonathan Davidsson av allt att döma inte kunna spela.

Den skicklige högerskytten lider av sviterna efter en hjärnskakning från matchen i Linköping den 23 februari och försökte göra comeback mot Frölunda den 12 mars, men fick tillbaka huvudvärk och avbröt matchen.

Djurgården ser ut att få börja SM-semifinalen mot Färjestad utan skadade landslagsforwarden Jonathan Davidsson. Foto: Bildbyrån.

Sedan dess har 22-årige Davidsson inte varit på is. Och han har alltså bara spelat lite drygt tio minuter på nästan sex veckor.

Djurgården slog ut Skellefteå i tisdags kväll och fick en ledig dag under onsdagen. När laget på torsdagen började träna på is inför lördagens SM-semifinal mot Färjestad saknades fortfarande Jonathan Davidsson.

– Han tränade inte på is idag med laget och mer än så kommer inte jag att uttala mig, säger Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson till HockeyNews.se.

I Djurgården saknades även backarna Olle Alsing, Linus Hultström och Tom Nilsson plus forwarden Dick Axelsson.

– Det var ett gäng som inte var med på isen, men de är med på lördag skulle jag räkna med. Vi har haft en hel del gubbar som har varit småförkylda så då försöker man ta tillfället att bli av med förkylningarna, säger Ohlsson.

Den skadade backen Alexander Urbom tränade inte med övriga laget, men var på is och det är frågan om han hinner bli spelklar till den första SM-semifinalen. Urbom bröt den tredje SM-kvartsfinalen mot Skellefteå och missade de tre sista.

Djurgårdsbacken Alexander Urbom kämpar mot en skada och hoppas göra snar comeback. Foto: Bildbyrån.

– Vi får se om han kan vara tillgänglig på lördag, säger Robert Ohlsson.

Djurgårdscoachen ser nu fram emot ett gigantmöte i svensk hockey mellan Färjestad och Djurgården.

– Det är två starka klubbar med stark historik, så det är kul att vi får spela. Men jag hoppas att skapa bra nya minnen nu, säger Ohlsson.

Eftersom Djurgården har haft spelledigt de kvällar som Färjestad varit igång i sin SM-kvartsfinal mot HV71 har Robert Ohlsson kunnat följa den matchserien noggrant.

– Jag tycker att den har varit jämn. I vissa matcher har HV varit bättre och i vissa perioder har Färjestad varit bättre. Till slut kanske det var Färjestads fem-mot-fyra-spel var skillnaden för jag tror inte att HV gjorde så många mål där, säger Ohlsson.

Vilka blir favoriter mellan Färjestad och Djurgården?

– Favoriter? Jaha, du vill ha en favorit? Det sköter ni. Jag hoppas och tror att vi ska vinna fyra matcher i den här serien. Sedan om det gör oss till favorit att jag hoppas och tror det vet jag inte, men det är i alla fall vad jag vill.

Ohlsson konstaterar:

– Det är jämnt mellan lagen. Det har jag sagt hela säsongen. Alla som är med nu i semifinal har chans att vinna.

Här kan du läsa fler nyheter om SHL

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln

ANNONS