HockeyNews
PLUS

Lindqvist: "Dick ramlar ganska lätt"

(7718) Michael Lindqvist-redigerad2
Fredrik Karlsson/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 3 april 2019

FacebookXWhatsApp

KARLSTAD. Måltjuven Michael Lindqvist slog till i Färjestads sjunde och avgörande SM-kvartsfinal mot HV71 och var högst delaktig i avancemanget till semifinal.
Nu väntar ett hett möte med Djurgården för den förre AIK-aren. Och han ställs mot sin förre kedjekamrat Dick Axelsson.
– Han brukar alltid hålla på så något kommer han nog att göra, men då kommer jag att stå upp. Han försökte tackla mig någon match där, men han ramlar ganska lätt, Dick, säger Lindqvist.

ANNONS
SHL presenteras av ATG Sport

Färjestad besegrade HV71 med 3-2 i den sjunde och avgörande SM-kvartsfinalen.

Karlstadslaget är därmed i SM-semifinal för första gången på fem år. Nu ställs Färjestad mot Djurgården med start på lördag i Karlstad.

– Det ska bli grymt kul. Djurgården är väl inget favoritlag, det är väl tydligt och rivalitet finns mellan Färjestad och Djurgården också, så det kommer att bli heta möten. Vi ser fram emot det. Jag också, säger Lindqvist som sköt 2-1-målet i Färjestads vinst.

Färjestads ex-AIK:are Michael Lindqvist ser fram emot rivalmötet med Djurgården i SM-semifinalen. Foto: Bildbyrån.

Michael Lindqvist, som är fostrad i AIK, ser lite extra fram emot att få spela mot Djurgården.

– Man har växt upp med att kolla mycket hockey och upplevt matcher mellan Färjestad och Djurgården genom åren. Sedan sträcker det sig ganska långt tillbaka det där också. Det är klart att man har märkt av det både när vi har spelat på Hovet och här hemma, då har det varit heta matcher och mycket fans och lite extra känslor, säger han och bubblar fram:

– Hur kul som helst. Jag är skittaggad och hela laget är det.

Lindqvist återvände till Färjestad från New York Rangers farmarlag i mitten av november. Lite mer än två veckor efter comebacken i Färjestad var han med mot Djurgården på Hovet.

Och den skicklige målskytten sköt 2-1-reduceringen i en match som Färjestad sedan vände och vann med 3-2.

– Det var ganska tajt efter det att jag kom hem som jag gjorde ett mål på Hovet. Det är kul och det hoppas jag att jag kan göra igen.

Michael Lindqvist trivs på Hovet sedan gammalt… Även när det är Djurgårdsfans på läktarna.

– Det är väl inget att snacka om att ett fullsatt Hovet är bra tryck där. Men jag menar, vi har bra tryck här hemma också och jag tycker att vi har minst lika bra fans som de. Det kommer att vara fullsatt säkert varje match och bra tryck på båda arenorna. Jag tror det kommer att bli en grym matchserie.

Förra säsongen var Michael Lindqvist kedjekamrat med Djurgårdsstjärnan Dick Axelsson, som har tänt till ordentligt under den senare delen av säsongen och var betydelsefull för Djurgårdens del i SM-kvartsfinalen mot Skellefteå.

Michael Lindqvist och Dick Axelsson var kedjekamrater tillsammans med Rasmus Asplund i Färjestad förra säsongen. Foto: Bildbyrån.

Det blir en liten match i matchen mellan Lindqvist och Axelsson.

– Honom försöker jag väl pika lite, jag ska försöka nog göra någonting, men vet inte vad, haha.

– Han brukar alltid hålla på så något kommer han nog att göra, men då kommer jag att stå upp. Han försökte tackla mig någon match där, men han ramlar ganska lätt, Dick.

Finns det något knep?

– Det är bara att ligga på honom. Han är lite grinig så vi får ligga på honom lite. Vi spelade hela förra året och umgicks en del, vi spelade i samma kedja så det är klart att vi känner varandra bra. Det ska bli kul. Det är en härlig kille. Så det ska bli roligt.

Färjestad har favör av hemmaplansfördel mot Djurgården.

– Vi har varit starka här hemma hela grundserien. Nu torskade vi två matcher här hemma i den här serien, men vi är starka här och ska inte förlora några mer här hemma. Vi ska ha hemmaplansfördel och det ska bli fantastiskt kul att börja hemma och vi ska sätta en prägel på serien.

Här kan du läsa fler nyheter om SHL

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln