HockeyNews
PLUS

Avslöjar: Malmö nära oväntad förstärkning

(4841) Carl Persson
Bildbyrån

Publicerad: 6 november 2018

FacebookXWhatsApp

Carl Persson, 23, har inte fått den resa i USA som han hade hoppats få när han skrev på ett tvåårskontrakt med Nashville i somras.

Enligt uppgifter till HockeyNews.se har parterna nu kommit överens om säga upp kontraktet och svensken är nära en flytt hem till Sverige och Malmö Redhawks.

Persson hade packat flyttlasset i Karlskrona i maj och var redo att flytta till Malmö när Nashville plötsligt hörde av sig och ville skriva ett tvåårskontrakt med den svenske talangen.

Kontraktet med Malmö, som var skrivet på två år, pausades automatiskt efter gällande NHL-avtal och Persson åkte över, främst för att spela AHL-hockey med Milwaukee Admirals. Men fjolårets bottenlag i AHL värvade friskt under sommaren och Persson lyckades inte ta en plats i laget utan skickades ner till Atlanta Gladiators i ECHL där han gjort tre poäng, ett mål och två assist, på sex matcher.

Svensken ska vara överens med Nashville om att avbryta kontraktet. Härnäst ska han gå genom waivers där övriga 30 NHL-klubbar har möjlighet att plocka upp hans kontrakt. Om ingen klubb nappar tyder allt på att svensken flyttar hem och startar om karriären i Malmö Redhawks.

Persson gjorde 24 poäng, 13 mål och elva assist, på 52 matcher med Karlskrona i SHL förra säsongen och kan säkert bli ett välkommet tillskott i Malmös jakt på att befästa en plats i toppen av årets SHL-tabell.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)