HockeyNews
PLUS

Bekräftat: Djurgården värvar – så långt är kontraktet

(31718) Jakob Ragnarsson
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 29 januari 2024

FacebookXWhatsApp
Djurgården har länge varit intresserat men först nu slår man till och värvar från allsvenska konkurrenten Almtuna.
Backen Jakob Ragnarsson har skrivit på ett flerårskontrakt.
ANNONS

På måndagseftermiddagen bekräftade Djurgården att klubben värvar backen Jakob Ragnarsson från Almtuna. Den 24-årige liraren har varit en av de bärande backarna i Uppsalaklubben.

Enligt Upsala Nya Tidning ska övergångssumman ligga på omkring 250 000 kronor. Därutöver kommer lön till Jakob Ragnarsson, som är son till förre coachen och backen i Djurgården Marcus Ragnarsson. Jakob Ragnarsson har skrivit på för Djurgården till och med 2026.

– Vi har länge varit intresserade av Jakob och har haft honom på vår radar, men han har inte velat ta steget hit under den tid då hans pappa varit tränare. När möjligheten nu dök upp är vi glada och mycket tacksamma gentemot Almtuna att vi hittade en lösning, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till klubbens hemsida.

ANNONS

Marcus Ragnarsson var assisterande tränare i Djurgården till huvudtränaren Johan Garpenlöv, men när de fick sparken i november öppnades en väg till Djurgården för Jakob Ragnarsson.

Djurgården bekräftar att man köpt loss Jakob Ragnarsson från Almtuna, men utan att uppge beloppet.

– Jakob är en skicklig och solid tvåvägsback med starka plus-/minussiffor, han har dessutom provat på SHL-spel. Det känns superroligt att han kommer till Djurgården. Med tanke på de avbräck som vi har på vår backsida är det i allra högsta grad välkommet, säger K-G Stoppel.

ANNONS

Jakob Ragnarsson har spelat fyra SHL-matcher med Rögle. Den här säsongen har han bäst plus/minus i Almtuna med sina plus tolv vilket är lika bra som Djurgårdens bästa plus/minus-spelare Wiktor Nilsson.

– Det är en otrolig känsla att jag nu har skrivit på för klubben i mitt hjärta. Det kommer att bli riktigt mäktigt att spela framför dessa fantastiska supportrar och jag ser fram emot det, säger Ragnarsson till Djurgårdens hemsida.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln