HockeyNews
PLUS

Tung smäll – AIK:s skadelista riskerar att växa

(31605) Branden Troock AIK Hovet
Bildbyrån/Mattias Ek, Hockeynews

Publicerad: 23 januari 2024

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. AIK:s skadelista kan bli ännu längre. På tisdagsträningen klev skyttekungen Branden Troock av.
– Vi hade tolv forwards på träningen idag så får vi se hur många jag har imorgon. Vi får hantera det, säger AIK-tränaren Anton Blomqvist till Hockeynews.
ANNONS

AIK kom till tisdagsträningen utan tre av fem kanadensiska spelare. Målvakten Antoine Bibeau blev påkörd mot Södertälje och har ännu inte fått någon prognos. Backen Mathew Maione har en underkroppsskada och har varit ur spel i snart två veckor. Centern Kristoff Kontos åkte på en tung tackling mot Djurgården i söndagens derby och har en axelskada.

Och på tisdagsträningen var det AIK:s skyttekung Branden Troock som råkade illa ut när han krokade i framför ena målet och brakade in i sargen.

– Jag såg inte vad som hände helt ärligt. Jag får kolla mer när jag kommer in, säger AIK-coachen Anton Blomqvist.

ANNONS

Troock fick hjälp till avbytarbänken där han satt och pratade med medicinskt ansvarige Andreas Simensen en stund innan de gick iväg mot omklädningsrummet.

– Vi har lite kroppar borta, konstaterar Anton Blomqvist.

Fyra av fem kanadensare borta. Bara Gerry Fitzgerald kvar nu?

ANNONS

– Ja, det är det ju. Det stämmer. Det har jag inte ens reflekterat över. Men oavsett vilka det är så behöver du alltid fullt lag. Vi hade tolv forwards på träningen idag så får vi se hur många jag har imorgon. Vi får hantera det.

Backen Tom Hedberg, som klev av sjuk mot Djurgården, är tillbaka i träning och ser ut att kunna spela mot Kalmar på onsdagen.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

ANNONS

AIK har en hög kampnivå på träningarna och både Hampus Falk och Oskar Magnusson har dragit på sig olyckliga långtidsskador på Hovet.

Men intensiteten är viktig för AIK att ha med sig till matcherna.

– Det vill man kunna ha. Framför allt har vi pratat om att nu går vi in i ett ganska tufft schema framöver. Vi spelar tre matcher i veckan tre veckor i rad. Det blir en utmaning för oss att hantera det med tanke på att vi saknar några kroppar, säger Anton Blomqvist.

ANNONS

LÄS MERHamnade på sjukhus: AIK om Kontos – och nyförvärv

Inte heller lagkaptenen Richard Gynge han riktigt uppfatta vad som hände med Branden Troock som har gjort 14 mål i Hockeyallsvenskan.

– Jag såg inte, men han åkte väl in i målburen på nåt sätt. Vi får se, hoppas att det inte är alltför allvarligt, säger Gynge till Hockeynews.

ANNONS

AIK trivs med den höga tävlingsnivån på träningarna.

– Det tycker jag. Det är bra intensitet och hårt jobb hela tiden. Den här situationen med Troock var en ren olyckshändelse. Det var ingen som gjorde nåt fult. Det är sånt som kan hända.

Forwarden Daniel Muzito-Bagenda instämmer:

– Det är så vi höjer ribban och försöker sträva efter att vara det topplag vi vill vara. Vi tävlar mycket på träningarna.

Är ni på den nivå ni vill ligga?

– Vi har en tuff matchperiod nu. Det har försvunnit några kroppar. Det försvann några före derbyt och nån till under derbyt, så det gäller att alla steppar upp och håller ihop som lag.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln