HockeyNews
PLUS

Poängkungen opererad – oklart när Kossila är tillbaka

(31376) Kalle Kossila
Bildbyrån

Publicerad: 12 januari 2024

FacebookXWhatsApp
Växjös poängkung Kalle Kossila har tvingats genomgå en operation mitt under säsongen.
Det är oklart när han kan vara tillbaka i spel.

Toppcentern Kalle Kossila var uttagen att spela Swiss Ice Hockey Games för Finland i mitten av december. Men Växjöstjärnan som har haft ledningen i SHL:s poängliga med sina 26 poäng (11 + 15) på 26 matcher tvingades lämna återbud på grund av skada.

Växjö har tvingats klara sig utan den 30-årige finländske stjärncentern sedan en månad tillbaka.

Det finns nu inget tydligt besked om när han kan spela i SHL igen.

– Han har gjort en operation och befinner sig i rehab. Det är där vi är och det är svårt att svara på och det är nog lite för tidigt att säga hur den där rehaben går. Det är som alltid när det är rehab inblandat så är det en ”range” där man kan hamna i. Både best och worst case. Jag tror inte vi vet det riktigt än, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson till Hockeynews.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Men operationen har gått bra?

– Det är det vi tror oss veta, säger Evertsson kort och koncist.

Inom vilket ungefärligt tidspann pratar vi för en comeback?

– Det är ingenting vi vill basunera ut för det är så pass osäkert. Det blir när det blir. Jag kan inte säga nånting som vi skulle kunna hålla oss till. Vi har en idé när vi tror att det blir, men det är just bara en tro, säger Henrik Evertsson.

LÄS MERDärför väntar Växjö med att förlänga med poängkungen

Enligt uppgift finns det en förhoppning om att Kalle Kossila kan vara tillbaka i månadsskiftet januari-februari. Men det är som sagt inget mer än en förhoppning.

Kossila har ett utgående kontrakt med Växjö, som har valt att vänta med förhandlingar om en kontraktsförlängning mycket på grund av skadehistoriken för den skicklige centern.

– Vi har väl historiskt inte tillhört de klubbar som springer snabbast kring att skriva nytt. Jag tycker väl att det är bättre att det blir rätt än att det går fort, sa Evertsson till Hockeynews i november förra året.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!