HockeyNews
PLUS

Beskedet till DIF – Frölunda håller hårt i backen

(30851) Pontus Johansson split
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 6 januari 2024

FacebookXWhatsApp
Djurgården har vid flera tillfällen och i totalt 15 matcher lånat spelskicklige backen Pontus Johansson från Frölunda.
Men det är inte sannolikt att det blir speciellt många mer matcher i Stockholmsklubben den här säsongen.
ANNONS

Frölunda spelade med i princip sex backar i vinsten borta mot Färjestad i Karlstad i torsdags. Max Lindroth var sjundeback medan Pontus Johansson fick sitta på bänken utan någon speltid.

Den 22-årige stockholmaren har spelat 17 matcher i Frölunda den här säsongen i SHL och gjort ett mål och två assist.

Pontus Johansson har även spelat 15 matcher med sin tidigare klubb Djurgården och då producerat sex assist i Hockeyallsvenskan. I Frölunda har Pontus Johansson lite mer än tio minuter per match i snitt i istid. I Djurgården har speltiden varit den dubbla på drygt 20 minuter.

ANNONS

Men Johansson är för närvarande kvar i Frölunda så Djurgården och sportchefen K-G Stoppel får hålla sig till tåls. Djurgården har i sin tur backen Calle Odelius på skadelistan i ytterligare tre-fyra veckor.

– Vi har varit iväg på Spengler Cup och det har gått lite sjukdomar före och runt jul och då kände vi att vi håller ihop laget som vi är just nu. Det är det vi har meddelat K-G och Djurgården. De närmaste veckorna kommer det inte att ske något, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till Hockeynews.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

ANNONS

Djurgården kan låna in upp till tre utespelare från SHL-klubbar fram till dess att transferfönstret stänger i mitten av nästa månad. Pontus Johansson och LHC-centern Arvid Costmar har varit i Djurgården och vänt.

– Vi får se längre fram men vi har egentligen sagt så att efter den 15 februari är det ändå stängt. Då kommer vi att vilja ha Pontus. Det är ungefär det vi har meddelat Djurgården.

Frölundas plan för Pontus Johansson är att behålla honom säsongen ut. Undantaget skulle kunna vara ett kortare lån om några veckor, men inte längre än till 15 februari.

ANNONS

– Ja, det är helt beroende på hur det ser ut hos oss. Helt uteslutet är det inte, men jag har väl ändå gett en liten hint till Djurgården att de inte kan räkna med för mycket.

Frölunda har åtta backar under kontrakt och de befintliga backarna är de man tänker använda sig av den här säsongen. Göteborgsklubben är inte på backjakt.

– Vi är nöjda med dem och vi känner att vi vill ha de här åtta. Ska vi prioritera att få in något så år det på centersidan vi vill. Det är det som är våra prioriteringar.

ANNONS

Sedan den 8 december har Frölunda forwarden Adam Brodecki på korttidskontrakt. Men nästa vecka kommer JVM-trion Isac Born, David Edstrom och Otto Stenberg tillbaka.

– Precis. Då får vi ta ett beslut hur vi gör där, säger Sjöström.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln