HockeyNews
PLUS

Krügers avtal: "I HA har jag det här året kvar"

(30885) Marcus Krüger
Bildbyrån / Henrik Sjöberg

Publicerad: 25 december 2023

FacebookXWhatsApp

Marcus Krüger bär Djurgården som lagkapten – den frågan är om han har ytterligare ett försök i sig om laget inte tar sig upp i SHL till våren.

– Förhoppningsvis har vi tagit oss upp då och att det inte bli så mycket beslut att ta utan bara köra på, säger han till Hockeynews.

När Djurgården laddar upp inför säsongens andra derby i Avicii Arena så är det med en positiv trend och laget har nu fritt synfält till toppen av tabellen.

Djurgården vann mot AIK senast men Marcus Krüger ser gärna att alla runtomkring bjuds på mer.

– Två lag som spelar bra hockey. Förhoppningsvis blir det en rolig match på isen, kanske roligare än senast hockeymässigt även om vi var nöjda med att vi vann matchen. Det är viktigast i derbyn. Men det är två lag som spelar bra hockey nu så det ska bli kul, säger DIF-kaptenen till Hockeynews.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Brynäs, Södertälje, AIK, Björklöven, Djurgården och Mora bildar toppsexan i Hockeyallsvenskan inför matcherna på onsdag och allt talar för en vidöppen avslutning på säsongen – Djurgården med Krüger som kapten gör sitt andra försök att nå SHL igen.

Krügers kontrakt gäller i ytterligare två säsonger – ingen vet i dagsläget vad som händer om Djurgården inte lyckas i år.

– Jag har ett avtal den här säsongen ut. När jag skrev på så var det ett avtal som gäller lite längre i SHL. I allsvenskan har jag det här året kvar, men skulle vi gå upp så två år till, säger han.

Ett framtidsbeslut som Krüger hoppas på att slippa tänka på.

– Ja, exakt. Förhoppningsvis har vi tagit oss upp då och det blir inte så mycket beslut att ta utan bara köra på.

Hur har de här åren varit i Djurgården?
– Det har varit fantastiskt att spela i Stockholm och för Djurgården. Otroligt måste jag ändå säga. Jag gillar att spela hockey, jag gillar att spela för Djurgården. Jag kommer fortsätta spela hockey så länge jag kan.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!