HockeyNews
PLUS

Holmqvists magiska DIF-facit – nu kommer en "surprise"

(30615) Karlsson Holmqvist
Jesper Zerman/Bildbyrån

Publicerad: 13 december 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgården besegrade serieledande Brynäs med 3–2.
Och inför bortaturnén till Småland i helgen bjuder coachen Michael Holmqvist på en ”surprise”.

Djurgårdens nye huvudcoach Michael Holmqvist har ett glimrande facit på jobbet. På de tio matcher han har haft huvudansvaret har Djurgården tagit åtta trepoängare och inte gått poänglöst ifrån någon. Det har blivit 26 av 30 poäng.

– I och med att vi har vunnit lite matcher får du ganska mycket gratis i energi i ett rum. Jag upplever att man kommer till jobbet och det är lite högre tryck i grejerna. Tryck i viljan att vara där och att bli bättre. Det tar vi med oss där, säger Holmqvist efter 3–2-vinsten mot Brynäs inför 8 094 åskådare.

Han tycker sig se en röd tråd i Djurgårdens spel.

– Jag upplever oss lite kaxigare i spelet, att våga spela med pucken, att bli lite mer aktiva allihopa, alla vill vara med och spela med pucken.

Djurgården har klättrat från tolfte till sjätte plats med Holmqvist som huvudcoach.

Om man vinner mot serieledarna kan man då själv anse sig vara ett topplag?

– Vi är ett bra lag. Det hoppas jag att vi börjar förstå, för att bli ännu kaxigare i hur vi spelar hockey. Jag menar att det finns ännu mer att hämta där inne. Vi är på en resa här, men vi fokuserar på vårt.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Ser du några av dina spelare som sticker ut?

– Om man tittar på forwards är det ganska många liknande uppsättningar i våra kedjor. Det kan vara olika kvällar när några sticker men ut, som lag tycker jag att vi ska vara ett väldigt hårt jobbande hockeylag i grunden. Så säger säkert alla. Men vi behöver jobba och åka mer skridskor än motståndaren varje dag, säger Holmqvist.

Om matchen mot Brynäs säger han:

–  Kul med fullsatt Hovet, bra tryck i arenan. Min känsla är att det är ganska avvaktande från båda lagen i första perioden. Det blir inte riktigt det här draget i matchen som jag hade förväntat mig.

Första perioden var mållös. I den andra tog Djurgården ledningen efter en kanon av Olle Liss.

– I andra lyckas vi få 1–0 i vårt powerplay som får leverera. Det är jättebra, men det är samma känsla som i första att det är lite avvaktande. Det släpper aldrig loss riktigt. Det blir lite böljande i slutet på andra. Inte den glöden som jag trodde att det skulle bli i den här matchen.

LÄS MEROlle Liss sänkte Brynäs: "Vi är långt ifrån klara"

Holmqvist berömde spelet utan puck att Djurgården tog stolthet i att vinna närkamper och blocka skott.

Nu väntar två bortamatcher i Småland mot Nybro och Västervik, fredag respektive söndag. Eftersom Djurgården har två backar borta, Daniel Glad (sjuk) och Calle Odelius (långtidsskadad) är ett backlån på gång igen.

– Det kan vara så att det dyker upp en liten ”surprise”, som var med för några dagar sedan. Från division 1, som kommer att vara med på den här roadtrippen. Det tittar vi på just nu, säger Holmqvist.

Det innebär att Troja/Ljungby-backen Kalle Bartholdsson sannolikt är med mot Nybro och Västervik i Djurgårdens tröja. Han har så här långt spelat fyra matcher med stockholmarna.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!