HockeyNews
PLUS

Oklart med AIK:s Modo-lån – men skyttekungen tillbaka

(30582) Wahlberg Troock
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 12 december 2023

FacebookXWhatsApp
AIK får tillbaka skyttekungen Branden Troock inför mötet med BIK Karlskoga.
Men frågan är hur det blir med Modo-lånet Emil Wahlberg framöver.
– Jag vet inte så mycket mer än att han är tillbaka i Modo just nu, säger AIK:s sportchef Niklas Persson till Hockeynews.
ANNONS

Det blev seger för AIK borta mot Almtuna utan att Branden Troock fanns med i laget. Den vasse kanadensaren har gjort 13 mål på 15 allsvenska matcher och har varit en oerhört viktig värvning för AIK den här säsongen då han totalt fått ihop 17 poäng. Jack Kopacka, Brynäs, och Alexander Ljungkrantz, Almtuna, har gjort 14 mål, men de har spelat åtta matcher fler än Troock.

Till matchen mot BIK Karlskoga är den 29-årige högerskytten tillbaka.

– Han var sjuk förra veckan men är tillbaka idag på is. Vi har lite sjukdomar som går, tyvärr. Det är vi väl inte ensamma om. Det är som det är, säger AIK:s sportchef Niklas Persson till Hockeynews.

ANNONS

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

AIK får tillbaka backen Eric Norin från avstängning och det gäller även juniorbacken Loke Johansson som åkte på en avstängning när han spelade med AIK:s juniorer.

När det gäller sjukdomarna så finns det ett frågetecken.

ANNONS

– (Gerry) Fitzgerald är sjuk så vi får se imorgon, säger Persson.

LÄS MERPlanen som sprack – därför bytte AIK:s coacher roller

Den inlånade Modo-backen Emil Wahlberg har spelat elva matcher med AIK fram till landslagsuppehållet. Men han var inte med mot Almtuna i fredags då han blev hemringd av Modo.

ANNONS

– Jag vet inte så mycket mer än att han är tillbaka i Modo just nu. De har uppehåll. Han kommer inte att spela med oss den här veckan. Han är där uppe. Vi har en dialog och håller kontakten så får vi se vad det leder till, säger Niklas Persson.

Modo och AIK hade kommit överens om att Wahlberg skulle kunna lånas ut till AIK fram till landslagsuppehållet i december. I lördags spelade Emil Wahlberg nästan tio minuter för Modo i bortamatchen mot Färjestad i SHL.

– Tyvärr, höll jag på att säga, men kul för honom att han fick spela mot Färjestad. Det är så det är. Det är Modos spelare, säger Niklas Persson.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln