HockeyNews
PLUS

Svaret – Grewe om Platos "feg"-attack på Hovet

(30145) Grewe bråk Hovet
Mattias Ek/HockeyNews
ANNONS

Publicerad: 23 november 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. BIK Karlskogas Hampus Plato anklagade Djurgårdens Albin Grewe efter slagsmålet på Hovet för att vara feg och en rad mindre smickrande saker. Och Plato välkomnade Grewe till Karlskoga.
Grewes svar:
– Jag kommer att stå redo och så får vi se om han står för det han säger och kommer att vara likadan.
ANNONS

Det brakade lös efter slutsignalen mellan Djurgården och BIK Karlskoga efter stockholmarnas 3–2-seger på Hovet. Djurgårdens Albin Grewe och BIK:s Hampus Plato började slåss. Båda spelarna fick matchstraff och har anmälts till disciplinnämnden.

Plato var fortfarande arg på Grewe när han pratade med Hockeynews efter matchen.

– Grewe är väl lite svag mentalt. Klarat inte av snacket ute på isen. Feg som han är söker han upp mig när jag inte är med, sa Plato.

ANNONS

BIK-forwarden hade fått flera slag mot huvudet och hade ett jack över näsan. Och Plato fortsatte mot Grewe:

– Det är tufft uppe hos seniorerna och när han då har varit stjärna bland juniorerna och inte klarar av att spela på senior är det synd. Då måste man åka runt och bete sig som ett svin.

LÄS MER”Feg”-attacken på DIF:s forward efter stora tumultet

ANNONS

Plato skickade också en passning inför lagens nästa möte i Nobelhallen i Karlskoga den 17 januari:

– Det ska bli kul när han kommer till Karlskoga.

På torsdagen stod Albin Grewe över Djurgårdens träning efter holmgången på Hovet. Men han pratade med Hockeynews.

ANNONS

– Det var tufft, liksom. Det började lite efter tacklingen på (Calle) Odelius. Det blev lite grinigt. Hetta ska det vara. Det är hockey. Det var inga konstigheter.

Albin Grewe läste vad Hampus Plato hade sagt om honom på bland annat Hockeynews och reagerade med ett inlägg på Instagram.

– Jag gillar inte att stå efteråt och snacka om andra och så där. Det får han stå för. Jag kommer inte att stå och kasta en massa skit på honom nu. Jag tycker det som hände på isen stannar på isen. Så funkar jag i alla fall och så tycker jag att det ska funka. Men om han vill gå ut och snacka en massa om mig så får det stå för honom, säger Grewe till Hockeynews.

ANNONS

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Vad tror du kan ligga bakom hans ilska mot dig?

– Jag vet inte om han skämdes på nåt sätt eller ville skydda sig eller försvara sig. Det får stå för honom, som sagt.

ANNONS

Han sa att han ser fram emot när ni kommer till Karlskoga nästa gång – vad säger du om det då?

– Det tror jag, haha. Det gör jag absolut också. Jag kommer att stå där redo. Det kan jag säga i alla fall. Jag kommer att stå redo och så får vi se om han står för det han säger och kommer att vara likadan. Det förväntar jag mig. Det hoppas jag, säger Grewe.

Även Djurgårdens Olle Liss och BIK Karlskogas Viktor Lennartsson hamnade i slagsmål på Hovets is, fick matchstraff och hamnade hos disciplinnämnden. Känslan i Djurgården dagen efter är att det har svetsat laget samman ännu mer.

ANNONS

– Jag tror att det var bra för gruppen, absolut. Man blir mer tajt tillsammans efter en sån här grej. Jag tycker bara att det var positivt för oss, säger Albin Grewe.

Och om det kostar ett par matchers avstängning?

– Det vet jag inte. Vi får se snart. Det lär väl komma nåt svar. Då hoppas jag att disciplinnämnden ser helheten och inte bara tar en eller två.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln