HockeyNews
PLUS

”Feg”-attacken på DIF:s forward efter stora tumultet

(30126) Hampus Plato
Mattias Ek/HockeyNews
ANNONS

Publicerad: 22 november 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgården besegrade BIK Karlskoga med 3–2.
Men efter slutsignalen brakade det lös och fyra spelare fick matchstraff för slagsmål.
– Grewe är väl lite svag mentalt. Klarar inte av snacket ute på isen. Feg som han är söker han upp mig när jag inte är med, säger BIK-forwarden Hampus Plato till Hockeynews.
ANNONS

Det blev en het och fysisk match mellan Djurgården och BIK Karlskoga. Det blev rejält irriterat efter det att BIK:s Viktor Lennartsson delat ut en schyst men hård tackling på den JVM-aktuelle Djurgårdsbacken Calle Odelius som i fallet efter smällen skadade knäet så illa att han bröt matchen. Det blev ingen utvisning men temperaturen skruvades upp.

Efter slutsignalen brakade det lös och enligt BIK Karlskoga-forwarden Hampus Plato var det Djurgårdsforwarden Albin Grewe som sökte upp honom och började slåss. Båda spelarna fick matchstraff för slagsmål. Plato fick 5+20 utvisningsminuter medan Grewe fick 2+5+20.

– Det hade varit en annan sak om han hade sökt upp mig när alla är med, men nu slår han mig när jag står på ett ben. Han hinner få in tre slag innan jag har fattat vad som händer, säger Plato.

ANNONS

Han fortsätter:

– Jag såg bara att han kommer och så flyger han på mig. Innan jag fattar vad som händer hinner han få in tre slag i huvudet på mig. Jag vet ju att han kommer att läsa detta så nästa gång kan han ju ställa upp på en riktigt fajt så ska vi se vad som händer.

Albin Grewe hade lämnat Hovet när Hampus Plato verbalt fortsätter att attackera Djurgårdsforwarden som också fick matchstraff för slagsmålet.

ANNONS

– Klarar man inte av att spela hockey sedan juniortiden så. Det är tufft uppe hos seniorerna och när han då har varit stjärna bland juniorerna och inte klarar av att spela på senior är det synd. Då måste man åka runt och bete sig som ett svin.

Var det något tidigare i matchen som utlöste det här efter slutsignalen?

– Han har väl en aggression i sig. När du inte får ut ditt spel måste du hitta något annat att bidra med. Det är kul för honom att han har hittat Djurgården och kan åka runt och hålla på så här. Han kan göra det när alla parter är med på det så kan vi ställa upp på en riktig fajt så kan vi se vad som händer, säger Hampus Plato.

ANNONS

Hur gick det med näsan?

– Det är lugnt. Han slår ju som en… Ja så får man inte säga längre. Men han slår inte så bra så jag står här och mår hur bra som helst. Det ska bli kul att se när han tar det under en match också och när alla är med, för nu står jag på ett ben och hade slutat matchen och var lite irriterad för att vi hade förlorat.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

ANNONS

Hampus Plato säger sig ha mött Albin Grewe under juniortiden.

– Vad jag förstår är det en fin kille utanför isen så jag har absolut inget emot honom utanför isen, men sättet han hanterar situationen på isen och flyger på en spelare som står på ett ben och har avslutat en match tycker jag är under bältet. Men jag tycker det är kul. Jag gillar sånt spel. All eloge till honom. Han kör hårt och spelar tufft, men gör det när alla är med på noterna så blir det en fair fight.

Plato skickar med en sista hälsning:

ANNONS

– Det ska bli kul när han kommer till Karlskoga.

Även Djurgårdens Olle Liss och BIK-forwarden Viktor Lennartsson fick matchstraff för slagsmål efter slutsignalen sedan Liss hade blivit påkörd i ryggen bakifrån vid sitt eget spelarbås. Lennartsson fick 2+5+20 utvisningsminuter medan Liss åkte på 5+20. Alltså delades det ut 104 utvisningsminuter bara efter matchslutet. Lagen fick 56 minuter var totalt.

LÄS MEROtäck skadesmäll för JVM-aktuelle Djurgårdsbacken

ANNONS

Djurgårdens huvudcoach Michael Holmqvist var nöjd med vinsten, men hann inte uppfatta vad som hände i röran i samband med slutsignalen.

– Lite heta känslor och spännande på slutet och så var det nån som krockade kanske. Lite tjafs och lite brottning och lite stå upp för varandra. Det kanske byggde nånting då, säger Holmqvist, som inte hade pratat med domarna efter slagsmålen.

– Jag har inte hört någonting vad det blev eller vad det blir. Jag vet faktiskt inte.

ANNONS

3–2-segern kom i den assisterande coachen Patrik Anderssons debut.

– Det jag känner är en lugn och trygg person. Jag tycker att vi passar bra ihop. Han har koll på mönster och system och de bitarna och är tydlig helt enkelt. Det känns bra, säger Michael Holmqvist.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln