HockeyNews
PLUS

Krüger illa berörd då Garpen sparkades: "Sjukt ont"

(30097) Krüger Garpenlöv
Bildbyrån

Publicerad: 22 november 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Marcus Krüger är tillbaka i träning med Djurgården och bryter nu tystnaden efter det påstådda bråket med huvudcoachen Johan Garpenlöv som under Krügers skadefrånvaro fick sparken.
– Jag har i alla fall den största respekten för ”Garpen” och det är inte roligt att han fick gå. Jag hade sjukt ont i magen kan jag säga när jag fick reda på det, säger Krüger till Hockeynews.

Trots att Marcus Krüger hade en spricka i foten spelade han borta mot BIK Karlskoga den 1 november. Och på övertid skickade han in segerpucken så att Djurgården vann med 4–3. Sedan dess har han inte ens kunnat träna med laget. Förrän igår.

Vändningen i Karlskoga kom efter ett underläge med 3–1 med mindre en fem minuter kvar av full tid och en vändning. Och det ska ha kommit efter ett av Aftonbladet uppmärksammat bråk mellan på ena sidan Krüger och några av spelarna och på andra sidan huvudcoachen Johan Garpenlöv i pausen mellan andra och tredje perioden i Nobelhallen.

Marcus Krüger har varken kunnat träna med laget än mindre spela matcher med Djurgården på tre veckor på grund av skadan som undersöktes dagen efter vändningen i Karlskoga.

Två dagar efter match mot BIK föll Djurgården hemma mot Nybro på Hovet och ytterligare två dagar senare fick Garpenlöv och assisterande coachen Marcus Ragnarsson sparken. Allt medan Marcus Krüger var skadad. Efter tisdagsträningen ställer han upp på en intervju med Hockeynews på Hovet. Och efter lite frågor om statusen med hans fot, vilken är lite oklar vad gäller spel för närvarande, bemöter han frågorna.

Hur ser du på att det blev ett tränarbyte?

– Tufft så klart. Aldrig roligt. Så det är klart att det inte kändes bra. Det var inte roligt förra året och det är tufft i år också, säger Krüger som även var med för ett år sedan vid den här tiden då Joakim Fagervall fick sparken.

Krüger fortsätter om tränarbytet där Michael Holmqvist har tagit över huvudansvaret.

– Det man kan säga är väl att när man byter tränare, nu blir det nånstans upp till oss. Vi har bytt tränare två år i rad. Det kan inte alltid bli fel på den som tränar laget. Det är ofta så det blir. Om det är nån som ska bytas ut är det ofta tränaren som får gå innan spelare. Nu har vi använt två tränare på två år. Det är synd att det ska behövas.

Marcus Krüger är bekant med den nye assisterande coachen Patrik Andersson, 33.

– Patrik har jag spelat med i juniorlandslaget. Vi är lika gamla. Känner väl till honom, men inte som tränare, förutom här de sista dagarna. Men det ska bli kul att se. Han har varit i HV bland annat och var en duktig back när han spelade så det känns bra.

Marcus Krüger bryter tystnaden efter det påstådda storbråket med Garpenlöv.

– Ska jag vara ärlig… Jag tror du är den första som, jag har i och för sig inte pratat med media, men du är den första som frågar. Jag tycker, jag vet inte ens om jag vill kommentera. Det blir liksom bara pajigt. Jag tycker inte att det stämmer alls. Jag vet inte vad du har hört? Jag kan väl börja med den frågan. Vad har du hört?

Jag har läst det som har skrivits?

– Precis. Varken jag eller ”Garpen” eller nån annan i laget. Jag har verkligen inte pratat med nån. Nej, jag tycker att det här är tråkigt. Nu är det här flera veckor sedan. Ganska onödigt, för det var verkligen ingen stor grej.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Men att det har varit meningsskiljaktigheter medger Krüger.

– Ja, men du har stått här bredvid på några träningar. Det har varit ungefär samma. Nej, det var verkligen ingen stor grej för mig och jag vet inte ens… Jag vet inte ens vad jag ska kommentera? Om du vill att jag ska kommentera nånting du har hört kan jag göra det.

Garpenlöv har inte heller gjort någon stor sak av det och mest sagt att det som händer i omklädningsrummet stannar i omklädningsrummet.

– Om du hade varit en fluga på väggen där tror jag inte att du hade tyckt att det var så farligt. Ingen speciell grej. Men jag förstår, som vi lever nu, alla vill ha snabba grejer. Ni har inte tid att prata med alla innan ni måste lägga ut saker. Man får välja vilka medier man konsumerar och ja. Där jag konsumerar media har det inte stått nånting.

Okej?

– Mest amerikanska media. Förståeligt kanske.

Marcus Krüger kan verkligen inte begripa hur det snack som ägde rum i Nobelhallen i Karlskoga mellan honom och några lagkamrater och huvudcoachen Johan Garpenlöv fick så stora proportioner. Och några dagar senare fick både Garpenlöv och den assisterande coachen Marcus Ragnarsson sparken.

– Ingen stor grej. Jag är RÄTT irriterad på att det ens blir en grej. Men det är svårt att göra nånting åt i och med att jag inte har sagt nånting. Jag har i alla fall den största respekten för ”Garpen” och inte roligt att han fick gå. Jag hade sjukt ont i magen kan jag säga när jag fick reda på det. Nu var det här några veckor sedan så nu blickar vi framåt.

LÄS MERKrügers ord efter första träningen på tre veckor

Sportchefen K-G Stoppel skickade på söndagskvällen, samma kväll som Garpenlöv fick besked om att han blivit entledigad, ut ett sms till samtliga spelare i laget att komma in en kvart tidigare till måndagsträningen för ett möte. Då hade Krüger i klartext inte fått reda på att Garpenlöv hade fått sparken.

– Jag fick inte veta nånting. Jag är spelare och ingenting annat. Om du förstår situationen också. Om någon hade frågat mig hade jag inte älskat tajmingen heller. Men nu är det som sagt några veckor sedan känns det som.

Krüger tillägger och upprepar:

– Jag fattar att du frågar, men sjukt onödigt. Ingen stor grej alls. Jag vet inte mer vad jag ska säga om den saken. Rätt trött på den för det är inte bara journalister som frågar.

Har du pratat nånting med ”Garpen” efteråt?

– Ja.

Vad har ni sagt till varandra?

– Ja, det är väl mellan han och mig. Men alltså, jag tyckte att det var tråkigt. Jag önskar att jag hade kunnat göra mer så att det inte hade behövt hända. Det var det jag sa till honom i alla fall. Det kändes viktigt för mig att säga, att jag tar största ansvaret för det, att vi inte fick igång gruppen tillräckligt mycket. Det lägger jag mycket på mig själv och det ville jag att han skulle veta också. Det var ingen skön känsla, och andra året i rad behöva göra sig av med en tränare, säger Marcus Krüger.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!