HockeyNews
PLUS

Krügers ord efter första träningen på tre veckor

(30087) Krüger Djurgården träning
Bildbyrån/Mattias Ek, Hockeynews

Publicerad: 21 november 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgårdens lagkapten Marcus Krüger är tillbaka med laget och tränar på is efter tre missade matcher.
Tisdagens träning på Hovet kommer att avgöra om han kan göra comeback på onsdagen mot BIK Karlskoga.

Det var i 4–3-förlusten borta mot Almtuna den 27 oktober som Djurgårdens lagkapten Marcus Krüger drabbades av en spricka i foten. Där och då visste han inte om hur illa skadan var. Så fyra dagar senare var Krüger med när Djurgården vände och vann med 4–3 på övertid borta mot BIK Karlskoga.

Och Krüger var den som smällde in segermålet. Men dagen efter tränade han med laget på Hovet och foten blev inte bättre. Snarare tvärtom.

– Ja, det gjorde ont. Det var därför vi kollade upp det dagen efter matchen mot Karlskoga. Om det inte blir bättre och bättre för varje dag så vet man ofta att det är nåt annat fel, säger Marcus Krüger till Hockeynews på Hovet efter tisdagens träning.

LÄS MERKrügers stora test – och så blir nya staben i DIF

Han är tillbaka på is och tränar med laget efter tre veckor och tre matchers frånvaro.

– Det var roligt, säger Krüger.

Och hur är det med foten?

– Jo men, det är bättre. Helt klart bättre. Jag var med hela träningen idag. Sedan beror väl det på kanske hur det känns framöver. Men det var kul att träna och jag var med på hela träningen, så det är ett bra steg ett.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Krüger tränade med Olle Liss och Fredrik Schlyter, men fanns inte med i någon powerplayenhet. Däremot tränade han hårt i boxplay.

Så frågan är om han kan spela mot BIK Karlskoga på onsdagskvällen. Svaret kommer inte förrän på matchdagen efter en natts sömn. Det återstår att se hur foten reagerar och så ska han prata ihop sig med huvudcoachen Michael Holmqvist och naprapaten Christian Schumacher.

– Ja, jag har inte ens pratat med ”Honken”. Vi var en man kort på träningen idag vilket kanske gjorde att jag kunde köra alla övningar. Annars hade vi varit en för mycket och det hade varit jag som varit extra, säger Krüger.

Holmqvist kunde efter träningen inte heller ge något klart besked runt Marcus Krügers status för spel eller inte spel mot BIK Karlskoga.

– Han körde idag så vi får se. Vi ska sätta oss ner efteråt och se vad som är bäst för honom och för framtiden. Det här var första passet på ett tag som han körde så vi får se vad han säger om hur det kändes, säger Holmqvist.

John Norman, som också dras med en skada var med före träningen och klev sedan av en halvtimme in på ispasset. Norman spelar inte på onsdagen och det gör inte heller Linus Klasen som saknades på träningen. Backen Daniel Glad är hemma sjuk och som sjundeback går antingen Arvid Bergström eller Elias Degnell in.

Albin Grewe fortsätter i kedjan med Arvid Costmar och Zach Magwood. Energin är en nivå högre på träningarna än tidigare och man kan som åskådare uppleva att tävlingsnerven är mer påtaglig och det smäller mer i närkamperna.

– Jag kan hålla med. Det finns nån lite högre tjurighet, på rätt sätt, som jag gillar. Det ska vara på gränsen hela tiden. Jag har ingenting emot att det händer saker på träningen, bara man går vidare efteråt. Jag tror att det bygger väldigt mycket. Man vill vara på gränsen så ofta som möjligt, säger Michael Holmqvist.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!