HockeyNews
PLUS

Djurgården och Frölunda är överens – backlånet stannar

ANNONS

Publicerad: 13 november 2023

FacebookXWhatsApp

Djurgården är överens med Frölunda om ett längre lån av backen Pontus Johansson, 21. Men det finns som alltid reservationer.

ANNONS

Trångsunds-fostrade backen Pontus Johansson, 22, har varit utlånad från Frölunda till Djurgården i åtta matcher. På de matcherna har Johansson hunnit visa sin stora offensiva skicklighet och han har fyra assist och får speltid i powerplay.

Tidigare i veckan berättade Frölundas assisterande sportchef för Hockeynews att Frölunda är nöjt med Pontus Johansson och att det fungerar bra med utlåningen till Djurgården. Därför blir det en fortsättning i Hockeyallsvenskan och Stockholm.

– Vi fortsätter att låna honom tills vidare. Det känns bra. Det är bra för alla parter, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till Hockeynews.

ANNONS

LÄS MERAnmäldes för skallning – Djurgårdsforwarden frias

Djurgården får troligen klara sig utan JVM-aktuelle backen Calle Odelius i några veckor under junior-VM i Göteborg. Men då har Djurgården istället hopp om att ha Frölunda-backen Pontus Johansson kvar i laget.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

ANNONS

– Ja, det skulle jag säga såvida det inte händer något exceptionellt i Frölunda, men det vet man aldrig med skador och så där, säger K-G Stoppel.

LÄS MERKimby om DIF-intresset: "Då pratar man inte sanning..."

Frölunda kan kalla tillbaka Pontus Johansson med kort varsel, vilket redan har hänt en gång tidigare under hösten då Isac Heens och Tom Nilsson hade ett kortare skadeavbrott.

ANNONS

– Det är de premisserna. Vi har honom tills vidare, men skulle de få brist på backar så har de rätt att ta hem honom, som det oftast brukar vara när det är utlåning, säger K-G Stoppel.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln