HockeyNews
PLUS

Anmäldes för skallning – Djurgårdsforwarden frias

(29862) Albin Grewe
Jesper Zerman/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 10 november 2023

FacebookXWhatsApp

Albin Grewe anmäldes för en skallning i matchen mot Tingsryd.

Men disciplinnämnden friar Djurgårdsforwarden.

ANNONS

Det var i slutet av den andra perioden i Djurgårdens 5–2-seger mot Tingsryd på Hovet som Djurgårdens rivige forward Albin Grewe tryckte till Tingsryds Lukas Isaksson. Det var efter en målvaktsblockering i Tingsryds försvarszon, som Grewe blev lätt knuffad av Isaksson.

”Grewe gör då en skallningsrörelse som träffar spelare i Tingsryd i ansiktet. Albin Grewe anmäls för skallning”, skrev situationsrummet i sin anmälan till disciplinnämnden.

Grewe fick själv chansen att förklara hur han såg på situationen och har uppget: ”Det blir en blockering vid Tingsryds mål. Jag går på mål som hög trea. Precis när jag kommer fram och ska slå på ett stopp boxar Tingsryds spelare Isaksson ut mig genom att trycka på mina handskar vilket gör att jag tippar framåt och krockar med honom. Jag tar då honom på axeln och säger ’oj’. Isaksson säger då igen fara det var inte ditt fel. Jag ser att du ramlar framåt. Helt enkelt en olycka.”

ANNONS

LÄS MERDe kostar pengar för DIF – men jobbar inte kvar

Disciplinnämnden har tittat igenom händelsen och kom på fredagen med en friande dom.

”Av filmsekvensen framgår att Albin Grewe gjorde en skallningsrörelse som träffade motspelaren i ansiktet. Albin Grewe har anfört att det var en olyckshändelse. Enligt nämndens bedömning ger filmsekvensen inte stöd för att det rörde sig om en avsiktlig skallning. Anmälan ska därför lämnas utan bifall”, skriver disciplinnämnden.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln