HockeyNews
PLUS

Kimby om DIF-intresset: "Då pratar man inte sanning..."

(29861) Robert Kimby
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 10 november 2023

FacebookXWhatsApp

Robert Kimbys arbete i Almtuna senaste åren gör honom attraktiv på marknaden.
I går kunde Hockeynews berätta att 39-åringen är aktuell för Djurgården och idag bemöter han uppgifterna:
– Den som säger att det inte är kul pratar inte sanning, tror jag. Men jag har kontrakt med Almtuna och vi har förlorat tre raka och allt fokus ligger på att vända den trenden, säger Kimby till Hockeynews.

ANNONS

Robert Kimby gjorde sin hockeyallsvenska tränardebut som assisterande i Björklöven innan han skrev på för Almtuna och tog över jobbet som huvudtränare på hösten 2020.

Nu är han ett intressant tränarnamn för Djurgården i deras jakt på en ny sportslig ledning, något som Hockeynews rapporterade om i går.

LÄS MERUppgifter: Djurgården vill ha konkurrentens succécoach

ANNONS

I dag är det många klubbar i SHL och Hockeyallsvenskan som utnyttjar landslagsuppehållet genom en extra ledig dag och Almtuna är inget undantag.

Kimby är hemma när vi når honom på telefon.

– Nej, men egentligen så har jag inget att säga förutom att jag har ett kontrakt med Almtuna och vi har förlorat tre raka matcher och allt fokus ligger på att vända den trenden, säger han på frågan om Djurgårdens intresse.

ANNONS

Kimby fortsätter:

– Det är så här branschen fungerar och jag försöker att inte hänga med och läsa för mycket om vad som skrivs. Över tid här nu har vi spelat bra men vi har haft några tyngre matcher och resultaten har inte varit med oss och för mig och för oss och många andra lag är det kanske skönt med ett brejk. Göra oss redo för att vända det här. Oavsett vad som sägs och skrivs runt omkring.

LÄS MER: De kostar pengar för Djurgården – men jobbar inte kvar

ANNONS

Att det finns intresse för hans tjänster är ett kvitto på att Kimby gjort något bra i Almtuna men själv så väljer han att lyfta fram de han har omkring sig i klubben.

– Så är det ju, och jag tycker att den som säger att det inte är kul pratar inte sanning. Men det är inte bara jag utan ett team och finns det intresse för en spelare eller ledare i en klubb så är det ett kvitto på att det är en väl fungerade sammansättning. I och med att jag är huvudtränare så kan det pratas men för mig är det ett kvitto på vad alla gör, det kommer jag alltid att tycka. 


ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Hockeynews Powerplay-system – andelar 50 kronor [Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino]

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln