HockeyNews
PLUS

De kostar pengar för DIF – men jobbar inte kvar

(29843) Garpenlöv Fagervall
Johanna Wallén/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 10 november 2023

FacebookXWhatsApp
Djurgården har inom loppet av mindre än ett år sparkat två huvudcoacher.
Och både Joakim Fagervall och Johan Garpenlöv har kontrakt med Stockholmsklubben till 2024. Sånt kostar pengar.
ANNONS

Joakim Fagervall efterträdde Barry Smith i januari 2022 och skrev på ett kontrakt med Djurgården till våren 2024. Det kontraktet gäller fortfarande och kostar pengar för Djurgården.

Och i söndags gjorde sig Stockholmsklubben av med både huvudtränaren Johan Garpenlöv och den assisterande coachen Marcus Ragnarsson. Det innebär att Djurgården har Fagervall, Garpenlöv och Ragnarsson på lönelistan i ytterligare drygt fem månader utan att de står i båset.

– Deras kontrakt går ut här i vår. Sedan har vi en uppgörelse i och med att Fagervall jobbar i Boden, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till Hockeynews.

ANNONS

LÄS MERUppgifter: Djurgården vill ha konkurrentens succécoach

Sedan i maj jobbar Joakim Fagervall för Hockeyettan-klubben Boden. Det underlättar situationen ekonomiskt för Djurgården.

– Det sker en avräkning mot vårt avtal. Vi betalar en del av lönen, förklarar Stoppel.

ANNONS

Djurgården söker efter en ersättare till Johan Garpenlöv. Enligt uppgift till Hockeynews är Almtunas huvudcoach Robert Kimby ett spår för en mer långsiktig lösning.

LÄS MERTungt återbud till Djurgården i jakten på sportchef

Hans Särkijärvi tackade i tisdags nej till att lämna Hockeyettan-klubben Visby/Roma för att leda Djurgården ur knipan den här säsongen. För Djurgården ville samtidigt ville ta lite längre tid på sig att undersöka möjliga långsiktiga lösningar.

ANNONS
ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Hockeynews Powerplay-system – andelar 50 kronor [Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino]

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln