HockeyNews
PLUS

Krüger och Norman om Garpenlövs kritik och DIF:s läge

(29669) Krüger Norman
Bildbyrån

Publicerad: 31 oktober 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Huvudcoachen Johan Garpenlöv gav Djurgårdens spelare en uppsträckning under tisdagens träning.
Toppduon John Norman och Marcus Krüger ger här sin syn på händelsen och Djurgårdens läge.

Djurgården ligger elva i Hockeyallsvenskan efter elva matcher och det är nog ingen i eller runt klubben som är nöjd med det.

Lagkaptenen Marcus Krüger konstaterar på tisdagen, efter 4–3-förlusten mot Almtuna i fredags, att det finns saker att lära.

Själv drog Krüger på sig ett matchstraff efter slutsignalen i Gränby ishall vilket kostade honom 20 utvisningsminuter på kontot.

– Det blev lite tjafs. Jag tror jag fick en för osportsligt uppträdande. Jag var väl lite frustrerad, så det ska inte hända. Men det var inte så allvarligt. Linjedomaren kom snabbt fram, säger Krüger till Hockeynews.

Jaha, vem blev det tjafs med?

– Någon i deras lag. Jag tycker inte det var så farligt. Jag såg det (matchstraffet) efter också. Det har väl att göra med att det var efter slutsignalen. Det var inget mot domaren i alla fall. Linjedomaren drog bort mig därifrån så det var ruggigt lugnt.

Det blåser lite snålt och Djurgården går in i november med bara 13 poäng på elva matcher. Under tisdagsträningen avbröt huvudtränaren Johan Garpenlöv ispasset på Hovet och samlade spelarna runt sig på isen.

Han var inte nöjd. Tvärtom så var han missnöjd med nivån på kvaliteten på träningen.

– Jag kan väl bara hålla med. Det börjar på träningen och jag vet inte om det finns så mycket att tillägga, säger Krüger.

Hur kan det komma sig att nivån sjunker på träningarna så att Garpenlöv måste säga till – är det naturligt i det långa loppet?

– När man förlorar mycket som vi gör, då försöker man hitta nycklar till att det ska bli bättre. En nyckel är definitivt att det ska vara högre nivå på träningarna. För vi tränar ganska ofta och så spelar vi match ibland. Där finns det lite att hämta.

Krüger fortsätter:

– Det jag kan säga är att när det inte går som det ska så försöker man skruva på allting och hitta svar. Jag håller väl med. Träningar är bra ställe att börja på i och med att vi gör det så pass mycket.

Behövs det en påminnelse från Garpenlöv?

– Ja, han står ju och kollar allting. Ibland som spelare har du en känsla och ibland är du lite inne i dig själv och försöker göra din sak, vad din kedja gör och allting sånt. Det är därför man har tränare som har det övergripande ansvaret. Det kan jag definitivt att hålla med om.

Det gäller att se saker utifrån olika perspektiv?

– Jag är säker på att han pratar med det medicinska teamet som sitter där och får input och de tycker säkert nåt helt annat. Det är väl inte dumt. Ibland frågan han nån av oss spelare också hur vår känsla är, så att man ändå har samma bild. Men jag köper det absolut. De är ju fyra tränare som vi alltid har på isen och ibland är ”Bengan” (Patric Hörnqvist) med på isen och då är de fem och kan bolla med varandra.

Krüger tar ett andetag.

– Jag håller med. Träningarna kan bli mycket bättre.

LÄS MERGarpenlöv irriterad – avbröt Djurgårdens träning

Ni har gjort riktigt bra matcher mot Björklöven, Södertälje och AIK, men så kommer det andra matcher som mot Östersund, Kalmar och Almtuna?

– Exakt. Det är för sällan. Det är egentligen tre hemmamatcher mot tre rivaler får man väl ändå kalla det. Jag tycker även matchen mot Brynäs, uppe i Gävle, jag var inte med, men satt och kollade. Det var en bra match. Bra 40 minuter då. Så det finns där nånstans. Men vi måste hitta nycklar att vinna och vara på den nivån varje kväll. Och det har vi inte gjort hittills.

Någon given analys finns inte att ta på. Så problemen kvarstår.

– Jag vet faktiskt inte vad det beror på. Vi kan ju göra det. Vi har bra hockeyspelare. Vi kan spela på rätt sätt. Det är en av de frågor vi brottas med varje dag nu. Men vi kan inte göra så mycket mer än matchen imorgon.

Då väntar jumbon BIK Karlskoga som också har inlett svagare än förväntat. Djurgården längtar efter att börja hitta segrarna.

– Det vore skönt. En bortamatch, vinna en sådan. För vi har ingen trepoängare på bortaplan än. Så det vore skönt att börja där, säger Marcus Krüger.

För kedjekamraten John Norman blir det comeback i Djurgården på onsdagen. En skada har hållit honom ur spel i fyra matcher.

– Det har varit irriterande att vara borta, men det känns bättre nu så kul att vara tillbaka, säger Norman till Hockeynews.

Johan Garpenlöv har öst beröm över John Norman och dennes start på säsongen.

– Det känns bra, det känns bra nu också. Jag hoppas kunna spela bra och att vi börjar vinna matcher nu.

Norman har från sidan följt Djurgården och fått lite distans till de olika prestationerna under matcherna och från en match till nästa.

– Mycket handlar väl om, tycker jag, som man alltid snackar om, 60 bra minuter. Det är det som är svårt att få ihop. Vi måste ha lite mer tålamod och vara lite mer konsekventa i vårt spel. Våra toppar är väldigt bra så jag tror vi kommer att få ordning på det om vi kan göra det.

LÄS MEROsäkerhet kring Brynäs backduo: "Vi får se"

Vad säger du om den uppsträckning ni fick av Garpenlöv på träningen?

– Bra. Det var inget speciellt egentligen. Det är bra. Vi ställer krav på varandra och man vill driva det framåt och utvecklas varje dag. Då är det viktigt att vi ställer krav på varandra också, menar John Norman.

Vad kan ni göra för att inte känna någon stress och lita på det ni faktiskt kan?

– Förutom det hårda jobbet, som jag tycker att vi gör, så är det mer att hålla sig till det system vi har och göra det i varje byte. Gå ut och ha så bra självförtroende man kan och våga tro på oss för vi är ett väldigt bra lag. Det har vi sett tidigare på säsongen så det gäller bara att hitta tillbaka till det.

Det är stora förväntningar på Djurgården och er spelare – hur tacklar ni det?

– Det är väl kul att det är förväntningar. Det är det som gör att man tycker att det är extra kul och därför blir det extra kul när det går bra. Då får man extra energi att vända på det här och känna hur kul det är att vinna matcher och ha en fantastisk stämning på Hovet och så vidare, säger John Norman.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!