HockeyNews
PLUS

Osäkerhet kring Brynäs backduo: "Vi får se"

(29665) Johannes Kinnvall-Simon Bertilsson
Bildbyrån (montage)
ANNONS

Publicerad: 31 oktober 2023

FacebookXWhatsApp

Tre bortamatcher på fyra dagar väntar för Brynäs.
Då saknades både Simon Bertilsson och Johannes Kinnvall på tisdagens träning.
– De var inte tillgängliga för träning, så vi får väl se imorgon vart det tar vägen, säger Niklas Gällstedt till HockeyNews.se.

ANNONS

Efter förlusten på hemmaplan i fredags mot Björklöven i toppmötet är Brynäs i full gång med att göra sig redo inför veckans matcher, där inte mindre än tre matcher på bortaplan väntar. Först ut är Södertälje på onsdagen, följt av Almtuna på fredag och Mora på lördag.

I förra veckan fick man också addera Jamie Benn till laguppställningen när han debuterade i fredagens match, men frågan är hur lagets backsida kommer se ut denna vecka.

När laget under tisdagen tränade saknades nämligen både Simon Bertilsson, som enligt lokaltidningen GD var krasslig under måndagen, och Johannes Kinnvall. Två spelare som dragit ett stort lass på lagets blålinje.

ANNONS

För huvudtränaren Niklas Gällstedt väntar nu en väntan på klara besked kring deras vara eller icke vara, först och främst i morgondagens match mot Södertälje.

– De var inte tillgängliga för träning, så vi får väl se imorgon vart det tar vägen. Jag har svårt att säga nu hur det ser ut, vi får ta morgondagen så får vi se hur det ser ut, säger han till HockeyNews.se.

Det må ha blivit noll poäng och noll gjorda mål mot Björklöven, men det fanns många positiva bitar att ta med sig för Gävlelaget menar huvudtränaren.

ANNONS

– Totalt sett över hela matchen är det en bra match där jag tycker att vi gör fler bra saker både offensivt och defensivt. Så det var en bra hockeymatch, men det handlar om att göra mål och den här gången var det dom som gjorde det och inte vi, säger Gällstedt.

Onsdagens motståndare Södertälje kommer närmast från en strafförlust mot AIK och är placerat på åttonde plats i tabellen, ett gäng placeringar lägre än vad de själva hoppats på.

– Ett Södertälje som är sugna på att lira inför sina hemmafans, det brukar alltid vara bra atmosfär i Södertälje så det förväntar vi oss att det blir imorgon igen. Det är ett lag som kanske varit lite upp och ned, de vill också hitta mer rätt i sitt spel så vi måste vara förberedda, säger Gällstedt.

ANNONS

Utöver mål framåt, vad vill du se från ditt lag mot SSK?

– Att vi följer upp matchen vi gjorde sist och försöker vara lika aktiva som vi var då, men att vi attackerar målet lite tuffare. Det handlar om att addera fler bra minuter tillsammans. Vi frågar efter 60 minuter bra hockey och det tycker jag att vi fick nu, men där vi inte fick utdelning. Så det är det vi vill addera in nu, fortsätta på samma sätt men få lite utdelning.

Att hålla ihop prestationerna över 60 minuter i match efter match har hittills varit ett problem för Brynäs.

ANNONS

Nu hoppas man att fredagens insats mot Björklöven ska ha gett råg i ryggen och vara ett gott steg på vägen mot fler jämna, bra, insatser.

– Det kan man väl nästan se i de flesta matcher innan Björklöven att vi har varit ganska så bra i början och har fått en ledning, sedan har det blivit att vi har blivit överkonstruktiva istället för att spela på samma sätt. Och det är det jag tyckte var bra mot Björklöven, att vi bara malde på. Den här gången fick vi ingen utdelning men vi måste fortsätta mala på, för så länge vi skapar chanser så tycker jag att det är bra, säger Gällstedt.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln