HockeyNews
PLUS

INNE- & UTELISTAN! Leksand är tillbaka från de döda

(29628) Leksandsjubel och Gurra
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 29 oktober 2023

FacebookXWhatsApp

Det är söndag och Gurra är tillbaka med sin Inne- och utelista.
Den här veckan hyllar han Leksand och undrar vem det är som mixtrat med Mikael Ruohomaas vitaminer.

ANNONS
INNE:
1 Leksand. Jag trodde att de skulle åka upp till Norrland och aldrig komma tillbaka igen men jag hade fel. 4–1 mot Luleå och 4–1 mot Skellefteå är två riktigt imponerande resultat. Defensivt har det sett bra ut hela säsongen och nu verkar det som Marek Hrivik & Co vaknat till liv också. Det går fort i hockey.

2 Brynäs och Björklöven. Huvudet högre än övriga lag i serien. Jag skulle bli riktigt förvånad om de inte möts i den hockeyallsvenska finalen i vår. Det kommer dock att krävas att Joona Voutilainen fortsätter att storspela i målet för att Löven ska ha en rimlig chans att spöa Brynäs över sju matcher.

3 SHL. Vilken liga. Vi har lirat lite mer än en fjärdedel av säsongen och det finns nästan inte ett enda krislag. Leksand, Oskarshamn och HV71, alla har tagit sig i kragen. Det är väl egentligen bara Rögle som verkligen underpresterar sett till förväntningarna.

4 Daniel Marmenlind. Malmös keeper har hållit nollan i 195 minuter och 14 sekunder. Håller han tätt i en dryg halvtimme till så slår han Linus Söderströms sjuka rekord från i fjol. Räkna med att gubbarna i Malmö kommer att täcka skott med ansiktet om det krävs i torsdagens möte med Leksand. I alla fall under matchens första 34 minuter.

ANNONS

5 Jack Hughes. Vilken snubbe. 18 poäng på sju spelade matcher är på gränsen till obehagligt.

UTE:

ANNONS

1 Måns Lindbäck. Det var en hygglig kukpetning han fick till på Magnus Pääjärvi när de möttes i torsdags. Det måste ha gjort ruskigt ont men jag kan ändå inte hålla mig för skratt när jag ser Pääjärvis reaktion. Jag tror att jag har sett sekvensen 27 gånger nu och det är fortfarande lika roligt.

2 Djurgården. Känner mig lite taskig nu. Vi kanske inte ska ha så höga krav på det här gänget?

3 Rögle. Hur mår ni? Det här ser inte lovande ut.

4 Mikael Ruohomaa. Värvad för att leda Modos offensiv men finländaren har varit ruskigt svag under hela säsongen. Insatsen mot Luleå luktade bensodiazepiner lång väg. Är det någon som har mixtrat med hans vitaminer?

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln