HockeyNews
PLUS

Leksand vann på nytt efter monsterräddning

(29609) Anton Lindholm
Bildbyrån/Skärmdump TV4 (montage)
ANNONS

Publicerad: 28 oktober 2023

FacebookXWhatsApp

Peter Chelarik gjorde 2–0 för Leksand två minuter in i period två.
Det med ett allt annat än otagbart skott, som la grunden för Leksands 4–1-seger.
– Det där är ju inget annat än en jättetavla, säger TV4:s kommentator Johan Edlund.

ANNONS

Oskar Lang knäppte in 1–0 till Leksand i den första perioden när gästerna från Dalarna fick chansen i numerärt överläge, då Oscar Lindberg tacklat Patrik Norén i ryggen.

Med den ledningen i ryggen kunde Leksand spela lite mer avslappnat, och än mer avslappnade kom man nog att bli bara två minuer in i period två.

Då tog sig nämligen Peter Cehlarik in i offensiv zon och från långt håll drog han iväg ett skott mot en oskymd Gustaf Lindvall i Skellefteåmålet. Men trots att Lindvall var oskymd och utan större stress, kunde han inte mota skottet.

ANNONS

Istället fladdrade pucken in vid den bortre stolpen och Lindvall sjönk genast ihop när han insåg vad som hänt.

– Avdelningen kalldusch, var kom det ifrån? Cehlarik hade haft ett längre byte och var på väg att byta men tänkte att det är lika bra att skicka pucken på mål. Och den styrs inte ens en gång utan går rakt in, och du ser ju Lindvalls reaktion efteråt då han inser att den  där pucken ska han ha relativt enkelt, säger TV4:s expert Sanny Lindström.

– Det där är ju inget annat än en jättetavla, fyller kommentatorn Johan Edlund i.

Leksand går därmed mot sin andra raka seger på bortaplan, även om Skellefteå kom tillbaka i andra perioden och reducerade.

ANNONS

I tredje perioden spelade man sedan hem trepoängaren för att lämna Norrland med sex poäng av sex möjliga. Anton Lindholm krutade in 3–1 på sitt gamla lag innan Marek Hrivik sopade in 4–1 i tom bur.

Däremellan hade Filip Larsson kommit upp stort med en hederlig slajdning som rev ned applåder från hans lagkamrater.

– Det var tillbaka till 80-talet. Jag fick inte vara med på det årstiondet så det var bara för mig att improvisera lite, det är sådant som är kul. Jag hade inte tid att fundera utan det var skarpt läge och jag kände att jag var lite sen så det var bara att ta snabbaste vägen dit och försöka täcka så mycket som möjligt så då blev det den klassiska "double-stacken", säger Larsson i TV4.

ANNONS

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln