HockeyNews
PLUS

Missräkning, Djurgården: "Alldeles för ojämnt"

(29587) Djurgården
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 27 oktober 2023

FacebookXWhatsApp

Derbygsegern gav ingen märkbar effekt för Djurgården.
Mot Almtuna föll man med 3–4.
– Alla måste vara närvarande och göra sitt jobb utifrån vårt sätt att jobba över tid, och det gör vi inte, säger tränaren Johan Garpenlöv i TV4 Play.

ANNONS
Det var med raka ryggar och höga huvuden som Djurgården anlände till Uppsala för möte med Almtuna, bara två dagar efter att man kunnat räkna in en derbyseger mot AIK. 

Daniel Brodin visade sig dock ha en het klubba för stunden då han först gjorde 2–3 i numerärt överläge i slutminuterna av period två och med drygt sju minuter kvar av tredje perioden var det också Brodin som pangade in reduceringspucken till 3–4. Tidigare i matchen hade Brodin också noterats för en assistpoäng.

Kort senare fick gästerna också en ypperlig möjlighet till kvittering när det blev spel fem mot fyra, men denna gång stod hemmalaget emot.

Och Brodins poängfest till trots så blev det inte någon fortsättning på segersviten. Kevin Karlsson drog på sig ne utvisning i offensiv zon och innan den verkställdes hade Almtuna spelat av en halvminut vilket gjorde att bara 1.35 återstod att spela när den verkställdes.

ANNONS

Det utgångsläget hämtade sig inte Djurgården från, även om man gjorde ett försök med tom målbur.

– Jag är inte nöjd över 60 minuter. jag tycker inte att vi riktigt håller nivån över 60 minuter utan det är blandat igen, i vissa perioder gör vi det helt okej men sedan faller vi tillbaka och spelar inte på det sätt vi ska göra och vill göra. Så jag är inte alls nöjd med 60 minuter idag, säger tränaren Johan Garpenlöv i TV4 Play och fortsätter:

– Det är det vi pratat om egentligen hela säsongen sedan vi drog igång, att hålla en hög jämn nivå, göra det vi ska göra, göra det över tid i byte efter byte. Sedan handlar det om, jag tjatar om det igen, vi måste börja åka mer skridskor, vara först på puckarna och vinna lite närkamper. Någonstans måste vi få jobbet gjort ute på isen, det är blandat nu och det håller inte. Alla måste vara närvarande och göra sitt jobb utifrån vårt sätt att jobba över tid, och det gör vi inte.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln