HockeyNews
PLUS

Experterna: Nubben "fartblind" – HV "långt ifrån en storklubb"

(23002) Kent Norberg HV71
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 23 oktober 2023

FacebookXWhatsApp
Ingen av hockeyexperterna går emot HV71:s beslut att sparka Tomas Montén. Men fokus riktas nu mot Kent “Nubben” Norberg, som enligt Aftonbladets Mats Wennerholm “blir fartblind” med för mycket pengar att röra sig med.
ANNONS
Här är experterna efter krishelgen i HV71:

“HV71 är en stor klubb men långt ifrån en storklubb”. Det är viktigt att ha med sig, skriver Sanny Lindström i Expressen och tillägger om självbilden: 

“För hur man än vrider och vänder på det, och trots att HV71 så sent som 2021 degraderades till Hockeyallsvenskan, så är min känsla att klubben inte haft målsättningar som stämt överens med verkligheten. Man måste också gå till botten med varför man tvingats sparka ännu en tränare och något säger mig att problemet är så långt mycket djupare än Tomas Montén vara eller icke vara”.

Sanny avslutar:

“Är man en klubb som ligger i framkant sett till scouting, analys av statistik och video, fysträning och har man en tydlig bild av hur man vill spela och värvar spelare utifrån det?”.

Mats Wennerholm i Sportbladet:

"Han var ifrågasatt redan från start och många reagerade på Kent ”Nubben” Norbergs val av tränare – inte minst de egna fansen. Montén har bara en säsong som huvudtränare i SHL och det var så länge sedan som säsongen 2012/13, då han basade i Timrå".

Timrå åkte ur då och Wennerholm riktar fokus mot Kent Norberg:

”Nubben” har ett minst lika stort ansvar för det här misslyckandet som Montén. Känslan är att han ska ha en begränsad budget när han bygger lag, som under alla hans år i Timrå. Det känns som han blir fartblind när det finns ett hav att ösa ur. Hans tidigare utflykt till Frölunda 2009 tog slut redan efter ett och ett halvt år. Nu har hans tid i HV71 stavats allt annat än succé”.

Hockeypuls Adam Johansson twittrar:

“Förra säsongen dröjde det till 31 januari innan en tränare fick kicken. Den här säsongen skedde det redan 22 oktober.  Gemensam nämnare? Båda gångerna var det HV71 som drog i tränarsnöret. Tommy Samuelsson ifjol, Tomas Montén nu".

Niklas Wikegård konstaterar att HV71 “gör det alla förväntat sig” och “det enda rätta”.

– Man tittar en våning upp på den som bestämmer i föreningen, Johan Lindbom får ta trapporna ner, in i omklädningsrummet där han var större delen av förra säsongen också, stabiliserade upp hela gruppen och laget. Johan får 40 matcher på sig att börja spela på den nivå HV kan vara: en åttonde-nionde placering.

Mattias Ek på Hockeynews avslutar:

“Blir det bättre nu då? Säg så här. Det kan inte bli sämre”. Och fortsätter: “Men den där barnsliga uppgivenheten på isen var pinsam att se och måste omedelbart städas undan för att aldrig mer visa sitt fula tryne på en SHL-is. HV71 måste först av allt få ordning på försvarsspelet. Det fick Johan Lindbom förra säsongen. Nu får han mer tid på sig och Kent Norberg har garanterat inte värvat den sista backen den här rent ut sagt sanslösa säsongen”.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln