HockeyNews
PLUS

Frölunda förhandlar med poängkungen: "Intresserade"

(29185) Jere innala
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 5 oktober 2023

FacebookXWhatsApp
Jere Innala, 25, är på väg mot ett genombrott i Frölunda och SHL, men har ett utgående kontrakt med Göteborgsklubben.
HockeyNews kan nu berätta att Frölunda inlett diskussioner om en fortsättning med den VM-meriterade finländske forwarden.
ANNONS

Det var efter fyra starka säsonger i den finska ligan som Jere Innala kom till Frölunda inför förra säsongen. 25-årige Innala hade öst in 79 mål för HPK och HIFK och legat på omkring 20 mål i snitt under en fyraårsperiod.

Under sin debutsäsong i SHL gjorde Innala tio mål för Frölunda. Eftersom det även blev 16 assist var han näst bäste poänggörare i laget efter Joel Lundqvist.

– Egentligen pratade vi mycket med honom inför förra året att det är en helt annan liga. Det kan säkert vara lite utmaningar första året, men vi gillade vad vi såg då. Jere är en sån spelare att han vill producera och vill vara delaktig i offensiven. Men som sagt, vi var nöjda med honom förra året och han har fått ett år under bältet. Det kändes som att han är redo att verkligen blomma ut. Hittills har han sett väldigt bra ut, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till HockeyNews.

ANNONS

Den här säsongen har det gått ännu bättre mål- och poängmässigt för Jere Innala. Han var glödhet på försäsongen och i SHL-starten har det fortsatt att slå gnistor om honom och det ser ut som att han har lättare att komma till skott. Framför allt har han varit effektivare och gjort fyra mål och två assist på sex matcher och 17 skott.

LÄS MERFrölunda vann – trots en 3–0-ledning: "Boork har fel"

Det gör att han toppar Frölundas interna poängliga. Den 25-årige forwarden är med andra ord något att bygga vidare på och eftersom han har ett utgående kontrakt gäller det att vara på tå för sportchefen Fredrik Sjöström. Och det är han.

ANNONS

– Vi har haft lite dialog med hans agent. Det är fortfarande tidigt, men vi gillar Jere och vi skulle absolut vara intresserade av en fortsättning där, säger Sjöström.

Vilken respons får ni?

– Vad jag kan tolka så trivs han bra och så där, men vi lär säkert prata med både honom och hans rådgivare löpande skulle jag tro, säger Sjöström hoppfullt.

ANNONS

SHL-trean Frölunda laddar för toppmötet med serietvåan Örebro i Scandinavium. På skadelistan finns ännu backen Tom Nilsson.

– Tom går åt rätt håll så vi hoppas att det inte ska dröja så länge till. Han är på is och kör. Jag tror inte att han är redo denna veckan, men vi hoppas relativt snart, säger Sjöström.

Isac Born tränar för fullt och närmar sig spel. Och för Mats Rosseli Olsen, som sedan en hjärnskakning i SM-kvartsfinalen mot Färjestad i våras, dras med sviter av en hjärnskakning har det börjat att ljusna. Den norske landslagsforwarden är på is med Frölunda, men utan att kunna gå för fullt eller vara med i närkamper.

ANNONS

– Han är på is och kör inte fullt, men varje positiv grej är vi nöjda med. Vi vill inte stressa honom på något sätt. Han har missat mycket så han är kanske inte i toppslag för att vara honom heller. Det får vi också ha med i beaktning, att han körde inte nånting på försäsongen. Så han har saker att ta igen där, men just nu är vi glada om han har bra dagar. Då är vi glada, säger Fredrik Sjöström.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln