HockeyNews
PLUS

Skellefteå bryter avtalet med KHL-värvningen

(28731) Agostino Forssell
(c) photo.khl.ru Grigory Sokolov/Bildbyrån

Publicerad: 23 augusti 2023

FacebookXWhatsApp
Det blev ingen lång tid i Skellefteå AIK för KHL-värvningen Kenny Agostino.
Faktum är att han aldrig hann sätta sin fot i Skellefteå Kraft Arena.

21 augusti: Skellefteå värvar Kenny Agostino från KHL-klubben Torpedo Nizjnij Novgorod. 23 augusti: Skellefteå bryter det nyligen undertecknade ettårskontraktet med den NHL-meriterade amerikanske forwarden Kenny Agostino. OS-spelaren från 2022 skulle ersätta sjukskrivne Oscar Möller.

Men värvningen från KHL har ifrågasatts av såväl andra klubbar i SHL som av enskilda spelare. Agostino har spelat kvar i KHL-klubben Torpedo Nizjnij Novgorod i ett och ett halvt år efter det att Ryssland invaderat Ukraina.

Kenny Agostino har hävdat att han försökt bryta kontraktet med Torpedo, vilket Skellefteå AIK har trott och litat på, och därför ansett att värvningen har varit legitim.

LÄS MERSkellefteås KHL-värvning förvånar SHL-konkurrenterna

Men enligt både Aftonbladet och Expressen var Kenny Agostino förra sommaren klar för SHL-klubben Växjö där han skrivit på ett kontrakt. Därefter framkom det att han tjänat mer pengar på att fortsätta i Torpedo Nizjnij Novgorod och har därför valt det alternativet. Skellefteå ha tagit del av uppgifterna och varit i kontakt med Kenny Agostino.

Efter en proteststorm från Skellefteås egna supportrar har klubben fattat beslut om att bryta kontraktet med den 30-årige amerikanske forwarden.

– För Skellefteå AIK har frågan om hans försök att avsluta sitt kontrakt med den ryska klubben inför förra säsongen varit viktig. Nya uppgifter i media och från andra källor förändrar vårt ställningstagande. Vi väljer därför att bryta kontraktet, säger Skellefteås general manager Erik Forssell till till klubbens hemsida.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!