HockeyNews
PLUS

Djurgårdsfloppen lade av – siktar nu på comeback i NHL

(21216) Peter Holland/Djurgården
Bildbyrån

Publicerad: 23 augusti 2023

FacebookXWhatsApp
Den förre NHL-forwarden Peter Holland avslutade hockeykarriären för snart ett och ett halvt år sedan efter en misslyckad tid i Djurgården..
Nu gör den 32-årige kanadensaren ett försök till comeback. I NHL.

Colorados lagkapten Gabriel Landeskog har på grund av skada missat hela 2022/2023. Det står klart att han även kommer att missa kommande säsong i NHL.

Istället gör den tidigare NHL-forwarden Peter Holland, 32, ett försök till comeback. Enligt CapFriendly har Holland skrivit under ett tryoutkontrakt med Colorado för att via camparna försöka övertyga Avalanche att han är tillräckligt bra för att spela i NHL.


Peter Holland har inte spelat i världens bästa hockeyliga sedan 2017/2018 med New York Rangers. I svensk hockey är han mer känd för att han spelade 15 SHL-matcher med Djurgården utan framgång. Det blev sex assist och den tunga tiden i Stockholmsklubben avslutades med att han slog ner en försvarslös Fredrik Styrman i Luleå vars hockeykarriär ödelades efter slagen på Hovet. Holland fick matchstraff, blev avstängd och i december 2021 gick han och Djurgården skilda vägar. I mars 2022 meddelade Peter Holland via sociala medier att karriären var över.

Nu tänker han återuppta den.


LÄS MERPeter Holland om slagsmålet, starten i Djurgården och fortsättningen


Fredrik Styrman har inte kunnat spela ishockey efter smällarna på Hovet och berättade för ett år sedan att hans karriär som spelare är över.

Tips om NHL-podd:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!