HockeyNews
PLUS

Tillbaka på Hovet – Djurgården om skadeläget, Bobby Nardella och truppen

(28607) Anton Gradin
Mattias Ek/HockeyNews.se
ANNONS

Publicerad: 3 augusti 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgårdens skadade spelare är på väg tillbaka.
Så här är läget i spelartruppen som behöver krympa innan den kan växa.
– Vi är lite för många så vi får se vad som händer, säger sportchefen K-G Stoppel till HockeyNews.se.
ANNONS

För första gången sedan slutet av april är Djurgården den här veckan tillbaka på Hovet. Med imma på plexiglaset runt rinken tränar spelarna relativt lätt och känner på ny utrustning. På måndag nästa vecka formeras laget i form av backpar och kedjor.

På skadesidan finns den här veckan nya Tingsrydsforwarden Anton Gradin, som har känning av en höftskada från förra säsongen.

ANNONS

– Jag tar den här veckan vid sidan av och är med laget på måndag på is, säger Gradin till HockeyNews.se.

Under förra hösten blev backen Alexander Ytterell långtidsskadad när han vred sönder knäet den 15 november hemma mot Modo i HockeyAllsvenskan. Det blev operation och nu är siktet inställt på att vara tillbaka när den nya säsongen börjar den 22 september. Då har det gått tio månader sedan skadetillfället.

– Ytterell går enligt plan och kör på. Alla är, höll jag på att säga, tillgängliga och Ytterell ska vara fullt spelduglig inom en månad, säger sportchefen K-G Stoppel till HockeyNews.se.

ANNONS

Backen Daniel Glad, som värvades in från HV71 under förra säsongen, skadade armbågen som vreds ur led i början av det allsvenska slutspelet.

– Glad är i full gång. Han kan gå för fullt. Vi känner oss tillfreds. Det var länge sedan höll jag på att säga som vi har fullt lag och alla mer eller mindre friska från början, säger Stoppel.

Han fortsätter:

– Det känns skönt att kontinuiteten finns på både spelar- och ledarsidan. Det har varit en enorm omsättning de senaste åren.

Den här veckan gjorde den tidigare Djurgårdsprofilen Bobby Nardella klart med en återkomst till Sverige då han skrev på för HV71 i SHL.

– Jag såg det. Det var ju spännande. Det är en duktig back. Sedan var han inte aktuell av förklarliga skäl. Han var säkert inte gratis. Han går nog på en rätt bra lön med tanke på den cap hit han hade som AHL-spelare. Den låg väl på 700 000 dollar eller nåt liknande om inte jag missminner mig, säger K-G Stoppel.

Djurgårdens problem är inte att ha för få backar. Istället är det tvärtom. Tio backar står under kontrakt och för närvarande är Tyresö/Hanvikens Oscar Lundin på tryout.

K-G Stoppel kommer att banta backbesättningen.

– Vi har väl sagt att ”Ludde” Hedström och (Alexander) Falk kommer att behöva hitta nya destinationer. Vi har en dialog med deras representanter, säger Stoppel.

Den här veckan tränar de med fortsatt med Djurgården.

– De har gjort det hittills, men vi får se hur vi kommer att göra framöver, för vi kommer inte att kunna träna med tio backar, det blir för mycket.

Högavlönade Cameron Schilling har ett år kvar på sitt kontrakt och är hemma i USA. Djurgården försöker lösa ut honom från kontraktet för att spara pengar.

– Det fortgår en dialog. Han skadades ju i sista matchen i axeln och vi får se var det landar någonstans. Just nu är han sjukskriven, säger Stoppel.

Oscar Lundin kommer att spela träningsmatcher med Djurgården vilket inte Hedström, Falk och Schilling ska göra.

LÄS MERDIF har för många backar, men ändå en på tryout – och läget med Krüger

– Lundin från Hanviken gjorde det bra förra året och han var med och tränade med oss en del i slutet på förra säsongen också. Han kommer att vara med på is och visa upp sig så får vi se hur han antar den utmaningen.

Det kan bli tre träningsmatcher för Lundin när Djurgården åker till Visby för att vara med i Svenska Spel Trophy.

– Vi tar ett beslut i månadsskiftet augusti-september.

Djurgården hade budgeterat med en förlust på omkring fem miljoner kronor för förra säsongen. Resultatet blev minus 7,8 miljoner.

Påverkas din budget av att det var ett tufft år för Djurgården ekonomiskt?

– Det är klart att det är x antal miljoner mindre än förra året. Jag tycker ändå att det känns bra. Vi känner oss tillfreds där, säger Stoppel lugnt.

Den 30 april när säsongen för Djurgården tog slut var det egna kapitalet elva miljoner kronor och klubben hade 8,1 miljoner i likvida medel.

Har du något handlingsutrymme under säsongen?

– Det är samma sak där. Det beror på hur saker och ting rullar vidare så får vi se med de här spelarna som vi har på kontrakt, hur mycket pengar som kommer ett frigöras där, säger K-G Stoppel.

Fakta/Djurgårdens träningsmatcher 2023

23 augusti HV71 (Visby), 25 augusti Visby Roma (Visby), 26 augusti Frölunda (Visby), 5 september Örebro (Eskilstuna), 8 september TPS (Åbo), 14 september Brynäs (Hovet).

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln