DIF har för många backar, men ändå en på tryout – och läget med Krüger

8 juni 2023
STOCKHOLM. Djurgården har tio backar under kontrakt samtidigt som man har ytterligare en back hos sig på tryout inför kommande säsong.
Sportchefen K-G Stoppel om läget och om de skadade spelarna Daniel Glad, Marcus Krüger och Alexander Ytterell.


Inför kommande säsong har Djurgården värvat Axel Andersson, 23, från AHL och skrivit tvåårskontrakt med egna junioren Adrian Carnebo, 19.

Det gör att tio backar står under kontrakt inklusive högavlönade Cameron Schilling, 34, som Djurgården på något sätt vill hitta en lösning för så att det går att spara pengar.

– Vi är lite för många backar just i dagsläget så vi för en dialog med några och deras representanter om att hitta andra lösningar. Vi får se vad det finns för möjligheter, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till HockeyNews.se.

Men det är inte bara amerikanske Schilling som kan vara på väg bort.

– Vi har dialog även med (Alexander) Falk och (Ludvig) Hedström. De hade skralt med istid förra säsongen och vi ser väl inte att läget ska förändras där så för deras skull också är det viktigt att komma till miljöer med mer förtroende och mer istid, säger Stoppel.

Om det blir till att bryta kontrakten eller om det blir en utlåning till andra klubbar återstår att se.

Djurgården skulle utan Falk, Hedström och Schilling har sju backar i truppen. Men samarbetet med Hockeyettan-klubben Tyresö/Hanviken fortsätter. Under förra säsongen hämtades både backen Edvin Hammarlund och forwarden Fredrik Schlyter därifrån. För närvarande är den 21-årige Hanviken-backen Oscar Lundin hos Djurgården.

– Vi har Oscar Lundin på tryout. Sedan sonderar vi och tittar lite på marknaden vad som finns. Det är väl inte helt omöjligt att vi tittar på någon längre fram. Det beror lite på hur det löser sig med dem som vi ska gå skilda vägar med, säger K-G Stoppel.

LÄS MERSå gick det till när Djurgården hittade nye centern – och här är planen

Djurgården har 13 forwards inklusive senaste centervärvningen Zach Magwood.

– Det är väl inte helt omöjligt att vi kommer igång för att se om det är nånting vi behöver komplettera med. Just nu tycker jag vi har mycket av det vi vill ha och ett års kontinuitet gör mycket också. Du får ha (Linus) Klasen med dig från början och så vidare.

På skadesidan fins backarna Daniel Glad (arm) och Alexander Ytterell (knä) samt lagkaptenen Marcus Krüger (ben och arm).

– Det ser bra ut. De följer plan. De flesta av de som är i rehab börjar närma sig att kunna gå in i full träning. Definitivt till vi sätter igång på is, säger K-G Stoppel.

För Marcus Krüger går rehabträningen också bra. Djurgårdens förstecenter var så trasig att han inte ens kunde teka i de sista allsvenska finalmatcherna mot Modo i april.

– Det är bra. Han har åkt på is lite och känt. Det börjar närma sig, säger Stoppel.