VM är över – nu ska Skellefteå lägga de sista bitarna i lagbygget

28 maj 2023
TAMMERFORS. VM är över för de flesta. Skellefteå är inte helt klart med lagbygget.
General managern Erik Forssell ger en bild av nuläget för HockeyNews.se.


Sedan säsongen tog slut har SM-finalisterna Skellefteå offentliggjort en värvning. Moraforwarden Anton Heikkinen, 22, har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Vi har inte värvat så mycket, men vi har kvar många. Det är väl bra tycker jag, säger Skellefteås general manager Erik Forssell till HockeyNews.se.

Målvakten Gustaf Lindvall missade stora delar av förra säsongen, men ska vara tillbaka inför den kommande och bildar då ett urstarkt målvaktspar ihop med Linus Söderström.

Skellefteå har åtta backar under kontrakt och har inte hört något om att den prisvinnande VM-backen Jonathan Pudas skulle vara på väg bort. Däremot finns det andra spelare som skulle kunna försvinna till NHL.

– Vi tror väl nästan att de ska bli kvar, men man vet ju aldrig. Så är det ju. Men det ser ändå bra ut att vi får behålla dem.

HockeyNews.se har berättat att Skellefteå tror att forwarden Rickard Hugg, 24, trots NHL-intresse, blir kvar en säsong till.

LÄS MERTrots NHL-ryktena – Skellefteå tror att landslagsmeriterade Hugg stannar

Återstår att se hur NHL-klubbarna ser på draftade Skellefteåspelare som backarna Anton Olsson, 20 (Nashville),  Elias Salomonsson, 18, (Winnipeg) och Axel Sandin Pellikka, 18, som väntas gå högt i sommarens NHL-draft. Sedan tidigare är även forwarden Simon Robertsson, 20, tingad av St Louis Blues.

– Vi har några av våra yngsta spelare. Det kan hända saker så, men det är inte vad vi tror. Vi tror och räknar med att de blir kvar, säger Erik Forssell.

VM-centern Oscar Lindberg var en av Tre Kronors allra bästa spelare och den poängbäste forwarden med tre mål och fem assist på åtta matcher.

– Han är ju duktig så klart. Men han har kontrakt, säger Forssell om Lindberg som har ett år kvar med Bern.

LÄS MERSkellefteå vill ha hem stjärnan: "Tacksamt att de är intresserade"

Lindberg har sagt att det kan komma att bli förändringar i Bern, men räknar med att bli kvar. Om så inte skulle bli fallet säger Erik Forssell om Skellefteå-sonen Oscar Lindberg:

– Han är välkommen.

Vad vill ni få in ytterligare i truppen?

– Det är några forwards, men annars ligger vi långt framme, så det är ingen stress, säger Forssell, som också väntar på besked från Joakim Lindström.