Trots NHL-ryktena – Skellefteå tror att landslagsmeriterade Hugg stannar

24 maj 2023
TAMMERFORS. NHL-ryktet har varit starkt runt Skellefteås Rickard Hugg. Men SM-finalisterna har gott hopp om att få behålla den 24-årige forwarden en säsong till.


Under den senaste säsongen som slutade med SM-final för Skellefteå AIK fick forwarden Rickard Hugg uppfylla ett delmål i sin karriär och det var att debutera i Tre Kronor.

Poängmässigt blev det en stark höst för Hugg och han fick ihop 37 poäng (13 mål, 24 assist) på de 52 SHL-matcherna. I SM-slutspelet blev det aldrig något mål på de 16 matcherna. Däremot hela tolv assist.

Det har surrat NHL-rykten om Rickard Hugg, som annars har kontrakt med Skellefteå ända till 2028.

– Han är en av de, som i vårt perspektiv är en risk att han lämnar, men jag är ändå ganska positiv till att han stannar, säger Skellefteås general manager Erik Forssell till HockeyNews.se i samband med CHL-lottningen i Tammerfors.

LÄS MERCentern lämnar Växjö efter två säsonger – ryktas till Färjestad

Han utvecklar:

– Det är de signaler jag får från honom själv och agent. Men det är alltid svårt att veta för alla parter. En NHL-klubb kan alltid bestämma sig att köra på det.

Skellefteås general manager menar att det finns ytterligare skäl att tro att klubbens ska få behålla Rickard Hugg i Västerbotten ännu en säsong.

– Han är inte med i VM heller och av tidigare erfarenhet för oss och lite andra lag så hade en exponering där också kunnat vara ett sätt att han försvinner sent, säger Forssell.

Rickard Hugg har spelat i Skellefteå sedan 2019 och har på fyra SHL-säsonger producerat 107 poäng (44 mål, 63 assist) på 205 SHL-matcher.