HockeyNews
PLUS

Lucas Raymond om det stora lugnet i Tre Kronor: "Sällan stressad"

(28119) Lucas Raymond
Joel Marklund/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 23 maj 2023

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. Tre Kronor går för gruppseger mot USA.
Trots underläge för första gången i VM, mot Danmark, behöll de svenska spelarna lugnet.
– Det var inte att vi blev chockade och sjönk ihop utan vi tuggade på. Det känns bra, säger Detroitforwarden Lucas Raymond.
ANNONS

USA blir det sjunde och sista motståndet för Tre Kronor i gruppen. Sverige behöver en seger och minst två poäng för att säkra seger i gruppen.

– De har ett bra lag, många unga spelare. Jag känner coachen (Derek Lalonde) också bra från Detroit. Ett välcoachat lag. Det ska bli kul, säger Red Wings-forwarden Lucas Raymond som gjorde sitt andra mål i VM i 4–1-vinsten mot Danmark.

ANNONS

USA har elva spelare, men också nio collegespelare och en handfull AHL-spelare i laget.

– De spelar på ett annorlunda sätt än vad vi har spelat än så länge i turneringen. Jag ser fram emot det. Det ska bli en rolig match, säger Raymond.

Tre Kronor har en plan på att spela ett mer fysiskt spel mot USA och Sam Hallams lag avslutade starkt mot Danmark.

ANNONS

– Vår tredjeperiod, när vi spelar med fart och vi kuggar i varandra i vår forecheck och kommer snabbt ur egen zon så spelar vi väldigt bra. Vi har väldigt många stora spelare som är bra på att hålla i och nöta ner lagen. Sedan får vi vara effektiva i special teams. Det tror jag är en stor grej också, säger Lucas Raymond.

LÄS MERSamarbetet med Hallam som ska ge Tre Kronor ett efterlängtat VM-guld

Hur var det att hamna i underläge för första gången i VM?

ANNONS

– Självklart vill man inte ligga under, men på ett sätt var det nyttigt också. Jag tycker att vi svarade rätt på det också. Det var inte att vi blev chockade och sjönk ihop utan vi tuggade på. Det känns bra.

Sam Hallams tålamod i båset hjälper spelarna i Tre Kronor på isen.

– Det är det absolut. Han utstrålar ett väldigt lugn i båset också vilket hjälper oss spelare. Han är sällan stressad. Vi har en väldigt bra grupp när det kommer till de situationerna. Det är många som har gått långt i slutspel och varit ledande i sina lag. Det finns ett lugn och vi har en tro på oss själva och laget. Det är det vi lutar oss tillbaka emot.

ANNONS

Efter ett par svagare förstaperioder har ändå Sam Hallam fått förtydliga en del saker i spelet, som att påminna om att inte tappa pucken…

Hur kan det då låta i omklädningsrummet?

– Det är väl till och från. Jag tror vi har ett bra driv och alla känner det i omklädningsrummet. Det är klart att han kommer med en input från båset som vi kanske inte tänker på. Det har varit bra, säger Lucas Raymond med ett Hallamskt lugn i rösten.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln