HockeyNews
PLUS

Klart: Johan Garpenlöv har skrivit på ett nytt kontrakt med Djurgården

(27280) Johan Garpenlöv
Mattias Ek/HockeyNews.se
ANNONS

Publicerad: 20 maj 2023

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. Johan Garpenlöv är klar för en fortsättning i Djurgården.
Kontraktet är underskrivet och att det var på gång har HockeyNews.se berättat.
ANNONS

Det blir en fortsättning i Djurgården för Johan Garpenlöv. Den förre förbundskaptenen tog över efter Joakim Fagervall i november förra året och ledde Djurgården till final i Hockeyallsvenskan där Modo blev för svårt i den sjunde och avgörande matchen.

HockeyNews.se berättade den 1 april att både Djurgården och Garpenlöv gillade samarbetet och att han kunde tänka sig att fortsätta som huvudcoach. Nu är ett kontrakt underskrivet på ett plus ett år.

ANNONS

– Det känns väldigt bra att kunna offentliggöra detta. "Garpen" hade en tuff start med många spelare borta och ett antal skador inledningsvis, men tillsammans med "Honken" (Michael Holmqvist) och "Ragge" (Marcus Ragnarsson) fick han bra styrning över tid. Laget växte under säsongens gång, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till klubbens hemsida.

Johan Garpenlöv har både varit spelare och assisterande tränare i Djurgården innan han ställde sig i båset som huvudansvarig den 2 december mot Tingsryd.

LÄS MERDjurgården nära nytt kontrakt med Garpenlöv – och senaste nytt om Krüger

ANNONS

– Fördelen med "Garpen" är att han, utöver sin breda hockeykompetens, vet hur Djurgården fungerar. Det är inte helt oviktigt. Han brinner väldigt mycket för det här uppdraget, säger Stoppel.

55-årige Johan Garpenlöv verkar laddad inför kommande säsong i Hockeyallsvenskan.

– Vad gäller nästa säsong känns även det bra. Självklart har vi några tapp, speciellt i de yngre killarna som gått vidare, men stommen finns kvar. Genom möjligheten att nu kunna sätta igång tillsammans från start kan vi göra många saker ännu bättre. Jag känner att vi kommer att ge oss själva ett lag som kan utmana och göra en resa även nästa säsong, säger Garpenlöv till Djurgårdens hemsida.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln