HockeyNews
PLUS

Djurgården nära nytt kontrakt med Garpenlöv – och senaste nytt om Krüger

(28068) Marcus Krüger Johan Garpenlöv
Bildbyrån

Publicerad: 19 maj 2023

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. Djurgården är nära en kontraktsförlängning med huvudcoachen Johan Garpenlöv.
– Jag för dialog med ”Garpen” så jag hoppas att vi går i mål i närtid, säger sportchefen K-G Stoppel till HockeyNews.se.

Besvikelsen över det missade avancemanget till SHL har börjat avta. På måndag den 22 maj samlas Djurgårdens spelare för att dra igång med försäsongsträningen på allvar. Fystränaren Jimmie Ölvestad är redo att ta sig an den spelartrupp som börjar växa fram.

Och så pågår diskussioner och förhandlingar mellan Djurgården och huvudtränaren Johan Garpenlöv om en förlängning av hans utgående kontrakt. När han tog över efter Joakim Fagervall (som nu tar över Boden i Hockeyettan) skrevs det bara ett avtal fram till säsongens slut.

Redan den 1 April berättade HockeyNews.se att Garpenlöv var Djurgårdens huvudspår för kommande säsong och han förklarade själv att han ville stanna och fortsätta kampen för att ta Stockholmsklubben tillbaka till SHL.

– Ja, nu har jag gett mig in i det här och nu vill jag ge det chansen och om Djurgården är intresserat så är det jättekul. Vi får se om det blir nånting framöver eller om det inte blir nåt, sa Garpenlöv.

K-G Stoppel är förtegen om detaljer i förhandlingarna och hur långt kontrakt som diskuteras.

– Vi tittar på lite olika upplägg, men det kommenterar jag nog när vi är klara, säger Stoppel till HockeyNews.se.

LÄS MERDjurgården överväger att behålla Garpenlöv och tränarstaben: "Bra jobb"

De assisterande coacherna Michael Holmqvist och Marcus Ragnarsson och målvaktstränaren Fredrik Mikko har kontrakt över den kommande säsongen.

Några av Djurgårdens spelare har redan dragit igång försäsongsträningen med Ölvestad, medan andra har fått en extra vecka efter finalförlusten mot Modo.

– Men gruppen återsamlas på måndag i och med att det blev så långt och intensivt, säger Stoppel.

Några håller på att läka skador däribland lagkaptenen Marcus Krüger. Men Djurgårdens store ledare bland spelarna tänker fortsätta i klubben.

– Han är på. Jag pratade med honom när han var nere i Spanien. Han hade fått några dagar och var motiverad och laddad. Sedan är han fortfarande i rehab. Han hade dubbla skador i de sista matcherna.

Ena armen och benet blev skadade och Krüger spelade bäst han kunde, men det gick inte att ta tekningar.

– Han är nog snart tillbaka, en månad kanske så där, spår K-G Stoppel.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)