HockeyNews
PLUS

Försäkringen inget VM-hinder för Nylander – så här tränade Tre Kronor

(28048) Rasmus Sandin Linus Johansson
Joel Marklund/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 17 maj 2023

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. Timothy Liljegren är på ingång till VM. Och försäkringsfrågan blir inte heller något hinder för Torontostjärnan William Nylander.
– Som jag har förstått från förbundet så är det en ickefråga. Man gör det man alltid har gjort, säger Tre Kronors assisterande general manager Josef Boumedienne till HockeyNews.se.
ANNONS

På onsdagen landar Torontobacken Timothy Liljegren i VM-staden Tammerfors. Den 24-årige högerskytten väntas göra VM-debut antingen mot Ungern på torsdagen eller mot Frankrike på lördag.

Nu återstår bara Torontos forwardsstjärna William Nylander, 27, så är Tre Kronors VM-trupp 2023 komplett.

ANNONS

– Du får det tråkiga svaret. Vi meddelar om det finns någonting att meddela. Vi har en plats kvar att fylla. Vem det blir, det återstår att se, säger Tre Kronors vice general manager Josef Boumedienne till HockeyNews.se efter onsdagsträningen.

Försäkringskostnaden ska inte utgöra något hinder för Nylander.

– Nej, det är förenat med en kostnad, men det är samma som förbundet alltid har gjort. Man försäkrar det befintliga kontraktet. Spelarna är försäkrade precis på samma sätt om de skulle ha spelat slutspelsmatcher i Stanley Cup istället. Det är inget nytt. Som jag har förstått från förbundet så är det en ickefråga. Man gör det man alltid har gjort, säger Josef Boumedienne.

ANNONS

Tre Kronor ser inför den fjärde matchen i VM, på torsdagen mot Ungern, ändra från start så att Detroit-forwarden Jonatan Berggren kliver in i kedjan med Detroit-kamraten Lucas Raymond och Örebrocentern Leo Carlsson. Alexander Nylander ser ut att bli extraforward.

Berggren står på tre assist så här långt i VM. Förbundskapten Sam Hallam säger om Berggrens VM-start:

– Helt okej. Jag tycker att det finns kliv att ta för Jonatan precis som för hela laget. Det är en kort turnering, men också lång. Vi vill ha möjligheten att titta på lite olika alternativ för att ta oss där vi vill vara i kvartsfinal.

ANNONS

LÄS MERNHL-förstärkning till Tre Kronor – som även anmäler målvakt

Vad får du med Berggren i den kedjan istället för Nylander?

– Det är väldigt svårt att jämföra spelare för spelare så. Vi har switchat runt lite i laguppställningen under matcherna och får se framöver om vi fastnar med i formationerna och håller dem.

ANNONS

Tre Kronor spelar med tolv eller 13 forwards beroende på hur matcherna utvecklar sig. Det innebär troligen att Rögleforwarden Dennis Everberg på nytt får stå åt sidan.

– Jag står inte här och kommenterar individuella spelare så där. Det har varit tre matcher på fyra dar. Vissa har spelat mycket, vissa har spelat mindre, vissa har spelat PK (boxplay), vissa har spelat powerplay. Vi får se hur laget ser ut imorgon när vi presenterar det, säger Hallam.

Ungern besegrade Frankrike på övertid och den lilla hockeynationen har därmed chansen att hänga kvar i VM:s A-grupp.

ANNONS

Tre Kronor hade stora problem med Finland och lyckades vinna med 2–1 på straffar. Det lär bli en annan matchbild med fler målchanser framåt än bakåt mot Ungern.

– Jag skulle säga att det var mindre än fifty-fifty mot Finland som matchen såg ut. Men det är så här att vi har delar i vårt spel som vi tittar på som vi vill göra bättre. Det blir en huvudpunkt. Sedan tittar vi lite på Ungern vad det är för typ av motstånd vi kommer att ställas emot. Om det är nåt speciellt som vi behöver få stopp på eller kan utnyttja. Det är en jäkligt viktig match för oss att ta ett kliv som lag och vi behöver resultatet. Vi behöver resultat i de kommande matcherna för att ge oss möjlighet att spela om gruppsegern, säger Sam Hallam.

Fakta/Så tränade Tre Kronor på onsdagen

Målvakter: Jacob Johansson, Lasse Johansson och Jesper Wallstedt

Backpar: Henrik Tömmernes, Rasmus Sandin – Anton Lindholm, Jonathan Pudas – Patrik Nemeth, Lukas Bengtsson.

Kedjor: Lucas Raymond, Leo Carlsson, Jonatan Berggren – André Petersson, Pär Lindholm, Carl Grundström – Fabian Zetterlund, Oscar Lindberg, Linus Johansson – Jakob Silfverberg, Jacob de la Rose, Marcus Sörensen.

13:e forward: Alexander Nylander. 14:e forward: Dennis Everberg.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln