HockeyNews
PLUS

Tre Kronor skruvar på sitt powerplay inför VM-starten: "Prövar oss fram"

(27955) Patrik Nemeth
Joel Marklund/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 11 maj 2023

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. Tre Kronor har sina powerplay-enheter klara inför VM-premiären.
– Vi har en plan, sedan kan den ändras lite här och där och för oss att lära oss matcha det här laget, säger förbundskapten Sam Hallam.
ANNONS

Under Czech Hockey Games fick Detroit-forwarden Lucas Raymond visa sin styrka i powerplay. Både som skytt i vänsterläge med klubbans vinkel in i banan och lite mer som spelfördelare till höger. Det är en roll som han har i NHL-klubben Detroit Red Wings.

Tre Kronor har satt ihop två powerplayenheter inför VM-starten och Anaheim-forwarden Jakob Silfverberg har flyttats upp till den första uppställningen med Washington-backen Rasmus Sandin, Lucas Raymond, Leo Carlsson och Alexander Nylander jämfört med hur det såg ut i turneringen i Tjeckien.

ANNONS

LÄS MERFrågetecken, backpar, kedjor och målvaktsrankingen – senaste VM-nytt

– Ja, vi får se, men vi prövar oss fram. Så ser det ut på träningen idag. Det gäller för hela laget med rollacceptans i början, för oss att sätta formationer och enheter i både boxplay och powerplay. Vi har en plan, sedan kan den ändras lite här och där och för oss att lära oss matcha det här laget. Förra veckan var nyttig, men in i den här veckan kommer en (Carl) Grundström in och vi har nåt nytt att ta hänsyn till. Vi tar en match i taget så får vi hur det ser ut sedan, säger Sam Hallam som antyder att Grundström kan gå in i en powerplay-enhet.

Silfverberg, som är tänkt som boxplay-kugge i Tre Kronor, har förstås inget emot att dubbeljobba i VM.

ANNONS

LÄS MERKaptensvalen gjorda inför VM – han får hedersuppdraget i Tre Kronor

– Jag var med i den andra PP-uppställningen i de två tidigare matcherna och fick flytta upp till den här nu. Det är så klart otroligt skickliga spelare med Rasmus (Sandin) på toppen och Lucas (Raymond) och även (Alexander) Nylander på den andra flanken. De är duktiga på att hitta ytor. Det känns kul. Jag får göra mitt bästa för att försöka hålla min plats där. Det finns många vassa spelare i truppen så det gäller att vara på tårna, säger Silfverberg.

Fakta/Så tränade Tre Kronor powerplay på torsdagen

ANNONS

Powerplay-enhet 1

Rasmus Sandin, Lucas Raymond, Leo Carlsson, Jakob Silfverberg, Alexander Nylander

Powerplay-enhet 2

ANNONS

Henrik Tömmernes, André Petersson, Oscar Lindberg, Jonatan Berggren, Dennis Everberg (Carl Grundström)

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln