HockeyNews
PLUS

Frölunda nobbar Loui Eriksson på nytt: "Jag hade gett 110 procent"

(27101) Loui Eriksson
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 9 maj 2023

FacebookXWhatsApp
Loui Eriksson vill fortsätta i Frölunda efter sitt starka SM-slutspel.
Men Göteborgsklubben stänger på nytt dörren för den förre NHL-forwarden. Och han är besviken.
ANNONS

Det blev succé när väl Loui Eriksson fick skriva på ett kontrakt med sin genombrottsklubb Frölunda i november förra året och dra på sig den röda tröjan igen.

37-årige Eriksson blev snabbt varm i kläderna och bidrog inte minst i spelet längs sargerna och framför motståndarmålen. Där mycket av matcherna avgörs.

ANNONS

Men det tog tid för Frölunda att ge honom det där kontraktet för återstoden av säsongen och det blev en del funderande även efter SM-slutspelet. Där var Loui Eriksson som bäst och gjorde fyra mål och tre assist på 13 matcher fram till slutet i semifinalen mot Växjö.

Frölunda har nu fattat ett beslut inför kommande säsong och inte heller denna gång ingår han i klubbens planer från start. Och det svider förstås eftersom han vill fortsätta.

– Det är inte mitt beslut. Jag fick samma svar som förra året. Jag var jättemotiverad för ett år till – men de ville återigen gå en annan väg, säger Loui Eriksson till Göteborgs-Posten.

ANNONS

LÄS MERLoui Eriksson ser ut att lägga av: "Kanske dags nu att gå vidare"

Frölunda hade problem med målskyttet förra säsongen, men Loui Eriksson stod för elva av dem på 34 matcher i grundserien. Han var motiverad att fortsätta en säsong till med Scandinavium som hemmaplan.

– Med tanke på hur jag presterade så är jag absolut besviken. Jag har varit tydlig med vad Frölunda betyder för mig som spelare. Jag hade gett 110 procent hela vägen i år, så klart. Jag accepterar deras beslut och önskar laget lycka till – men för det behöver jag inte respektera beslutet, fortsätter han., säger Loui Eriksson till GP.

ANNONS

Frölunda har värvat Carl Klingberg från Zug, Linus Öberg från Örebro och är inte klara än.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln