HockeyNews
PLUS

Mannberg om ilskan från DIF: "Danielsson åker runt som en jättebebis där ute"

(27697) Danielsson Mannberg
Bildbyrån / HockeyNews.se
ANNONS

Publicerad: 23 april 2023

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Olle Liss åkte på en utvisning när Djurgården jagade kvittering efter situationen med Daniel Mannberg vid hemmalagets bås – det skapade upprörda känslor efteråt.
— Vi blev ganska oroliga för Mannberg. Han blev liggande på isen 3-4 minuter och spelade bytet efteråt. Karaktären där är tveksam, säger Nicklas Danielsson till HockeyNews.se
– Jag vet inte om Danielsson ska prata karaktär? Han åker runt som en jättebebis där ute och gnäller på allt, säger Mannberg. 

ANNONS

Det blev en smått galen tredjeperiod på Hovet i Stockholm när Modo till slut lyckades skaffa sig en matchboll i finalserien mot Djurgården.

Hemmalaget gjorde två snabba mål och gick från 1–4 till 3–4 men sedan kom kvitteringsjakten av sig när Olle Liss åkte på en tvåminutersutvisning efter en närkamp med Daniel Mannberg precis vid Djurgårdens spelarbås.

ANNONS

Mannberg blev liggande på isen – och det skapade upprörda känslor i hemmalaget.

– Vi är inte nöjda med att släppa in sju mål hemma. Gör vi sex mål ska vi vinna matchen tycker vi, säger Nicklas Danielsson och fortsätter:

– Sen blev vi ganska oroliga för Mannberg där, han blev liggande på isen i 3-4 minuter där och spelade bytet efteråt. Jag vet inte, karaktären är tveksam där....

ANNONS

Modoforwarden höll inte alls med efteråt.

– Jag vet inte om Danielsson ska prata karaktär? Han åker runt som en jättebebis där ute och gnäller på allt. Det tror jag alla ser hur han åker runt. Jag vet inte om han är rätt person att snacka om det, säger Mannberg som hade mer att säga om Danielsson efter den fjärde ronden.

– I förra matchen åker han nästan över linjemannen. Jag förstår inte hur det kan vara tillåtet. Men dom får hålla på med sånt och vi kör på.

ANNONS

Hur ser du själv på situationen som leder fram till utvisningen?
– Det är ett halvgruff och så kommer det en rejäl högerkrok i nyllet så jag vet inte. Ärligt talat så vet jag inte varför det inte blir en femma. Men det är skitsamma nu. Allting blir inte rätt men den var jag inte beredd på. Det var en rejäl högerkrok från ingenstans och jag har inte så mycket mer att säga om det, säger Mannberg.

Olle Liss hade en helt annan uppfattning om vad som hände vid spelarbåset.

– Det är en närkamp. Jag är på väg till båset. Vi screenar varandra lite och hamnar vid sargen. Sedan började domaren ta en utvisning. Svårt att göra något åt. Vi stod väl och tampades vid sargen, så lägger han sig ned och fick jätteont. Som sagt, det är svårt att göra någonting åt. Vill ha ta den så är det bara ta den. Det är bara gå vidare, säger Djurgårdsforwarden till HockeyNews.se.

ANNONS

Nu vänder Modo hemåt igen med två segrar på Hovet i ryggen och med en möjlighet att säkra SHL-avncemanget på onsdag.

– Ska man vara ärlig så hade man varit nöjd med en seger här. Men vi gör rätt saker. Det jag läst är att det ska vara ett helvete att komma ner hit men det är roligt att komma hit till Hovet. Riktigt bra tryck, säger Mannberg.

För Djurgården handlar det om att överleva.

ANNONS

– Vi måste vinna för att ta serien tillbaka till Stockholm igen. Vinna matchen och åka fort därifrån, säger Nicklas Danielsson.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln