HockeyNews
PLUS

Loui Eriksson ser ut att lägga av: "Kanske dags nu att gå vidare"

(27462) Loui Eriksson
Michael Erichsen/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 11 april 2023

FacebookXWhatsApp
Joel Lundqvist har gjort sin sista hockeymatch i karriären i och med Frölundas uttåg ur SM-slutspelet.
Även den hemvändande NHL-veteranen Loui Eriksson ser ut att sluta.
ANNONS

Frölundas lagkapten Joel Lundqvist, 41, hyllades av hela Scandinavium och både lagkamrater och motståndare i Växjö hade en känslosam stund när den fyrfaldige svenska mästare och tre gånger världsmästare Joel Lundqvist tog farväl av svensk hockey när han nu slutar som spelare.

Det gör av allt att döma även Loui Eriksson, 37, som visat hög klass under avslutningen av säsongen och inte minst i SM-slutspelet där han har varit en av Frölundas bärande spelare.

ANNONS

Men Loui Eriksson är numera även fyrabarnspappa och då kan det vara dags att tänka på något utöver ishockeyn.

– Troligtvis blir det så. Eller … jag vet inte, vi får se. Svårt att släppa det, men det kanske är dags nu att gå vidaÄre. Det finns mycket, hinna med aktiviteter med barnen, svårt hinna med när man spelar hockey. Jag sa till mig själv att det här skulle vara sista säsongen, men … jag kan inte ge något svar i dag, säger Loui Eriksson till Rakapuckar.com.

LÄS MERErik Karlssons drömnotering – nådde 100 poäng: "Det är jag glad över"

ANNONS

Han fick inget kontrakt med Frölunda när säsongen inleddes och fick hålla sig till tåls länge. Den 10 november blev det klart att Eriksson skulle få spela med Frölunda igen efter 1 050 NHL-matcher och 16 säsonger i Nordamerika. Nu går kontraktet ut men Loui Eriksson har visat vilken oerhört bra och nyttig hockeyspelare han är. Framför allt i ett SM-slutspel.

Och så fick han vara med och spela med Joel Lundqvist hela vägen till slutet.

– Många roliga minnen att ta med, för hela familjen, säger Loui Eriksson, som vunnit ett SM-guld och ett VM-guld under sin karriär.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln