Erik Karlssons drömnotering – nådde 100 poäng: "Det är jag glad över"

ANNONS

Publicerad: 11 april 2023

Bobby Orr, Denis Potvin, Paul Coffey, Al MacInnis, Brian Leetch – och Erik Karlsson.
Det är listan på backar som gjort 100 poäng eller mer under en säsong i NHL.
–Jag tycker att jag är på en bra plats i livet nu, både fysiskt och mentalt, säger han till media efter matchen.

ANNONS

San Jose Sharks hade ingen chans i matchen mot Winnipeg under natten till tisdag svensk tid, men jakten på 100 poäng för Erik Karlsson har varit det som det mesta kretsat kring den senaste tiden. Karlsson stod nämligen på 98 poäng när matchen började.

Och bara 20 sekunder in i matchen gjorde han sitt 99:e poäng för säsongen när han gav Sharks ledningen med 1–0, med ett mål som var Karlssons 24:e den här säsongen.

Därefter följde en jakt på poäng nummer 100, samtidigt som Winnipeg vände och drog ifrån i matchen. Och nog skulle poäng 100 komma.

ANNONS

I numerärt överläge drygt tre minuter in i tredje perioden gled Karlsson ned från blålinjen och skickade iväg ett skott som smet in bakom en skymd målvakt. I och med det blev Karlsson den sjätte backen någonsin att göra 100 poäng under en säsong i NHL och den förste sedan Brian Leetch gjorde det 1992.

–Jag tycker att jag är på en bra plats i livet nu, både fysiskt och mentalt, och jag har bara försökt göra jobbet varje dag och hålla motivationen uppe så gott det går. Det har varit tufft på slutet men jag har lyckats göra det och det är jag glad över, säger Karlsson när han möter media efteråt.

Sharks, som sedan tidigare är borta från slutspelsjakten, föll med 2–6.