Respekten för Djurgården har vuxit – Garpenlöv: "Vet att vi är ett bra lag"

30 mars 2023
STOCKHOLM. I flera av de allsvenska semifinallagen ses tabellfyran Djurgården som ett allt större hot i jakten på SHL-platsen.
– Vi vet att vi är ett bra lag. Det kommer att handla om vem som spelar sin hockey bäst, säger Djurgårdens huvudcoach Johan Garpenlöv till HockeyNews.se.

Björklöven har nått final i det allsvenska slutspelet tre år i rad. Umeåklubben var nära att vinna Hockeyallsvenskan, men slutade tvåa bakom Modo.

Nu väntar heta semifinalmatcher mot Djurgården, som flyttades ner från SHL förra våren. Björklöven har en stark stomme i laget och har stor erfarenhet av det som väntar.

– Alltid det här med erfarenhet kan du vända och vrida på, säger Djurgårdscoachen Johan Garpenlöv till HockeyNews.se.

Och fortsätter:

– Det är klart att det alltid är en erfarenhet att ha gått igenom något tidigare. Samtidigt kan det ibland vara bra att inte veta vad det innebär också. Vi tänker ändå inte så. För oss handlar det mer om att vi kommer att möta ett väldigt bra lag och det kommer att handla om vad vi gör. Det är det vi fokuserar på.

LÄS MERDjurgårdens besked om de skadade toppspelarna inför semin mot Björklöven

Stockholmslaget har i sin tur haft en skakig resa till slutspelet och sparkade huvudcoachen Joakim Fagervall den 28 november och plockade in förre förbundskaptenen Johan Garpenlöv. Men Djurgården avslutade serien starkt med tio segrar på 13 matcher och gjorde sedan 4–0 i matcher på BIK Karlskoga i sin kvartsfinal.

Respekten för Djurgården har vuxit.

Efter det att Mora slagit ut Södertälje i kvartsfinalen i det allsvenska slutspelet sa Morahjälten Måns Carlsson efter att Modo valt trean Mora istället för fyran Djurgården:

– Det var väntat. Det kändes som det stod mellan oss och Södertälje. Djurgården har börjat trumma igång så man fattar att Modo är lite skraja för dem.

Och när SSK-coachen Magnus Bogren skulle peka ut vilket lag han tror tar klivet upp i SHL sa han till HockeyNews.se:

– Jag tror det lag som går vinnande ur Björklöven-Djurgården vinner och går upp.

LÄS MEREfter SSK:s lyft – coachen pekar ut de två lag som gör upp om SHL-platsen

Johan Garpenlöv säger till HockeyNews.se:

– Ja, det är ju bra om de har respekt. Sedan igen så måste vi göra jobbet och få ut det på isen. Det är det som vi har jobbat på mycket under den tid jag har varit här, att vi blir konsekventa i vårt spel, att vi håller en hög jämn nivå och att vi gör det vi säger att vi ska göra. Det har blivit bättre på slutet och det har resultaten visat också.

LÄS MERFagervall bryter tystnaden – skickar hälsning till klubben och "Garpen"

Hur ser du på favoritskapet mellan Björklöven och Djurgården?

– Vi vet att vi är ett bra lag. Det kommer att handla om vem som spelar sin hockey bäst. Vi fokuserar på det vi ska göra, men tittar självklart på vad Björklöven gör och ska försöka ta bort deras styrkor likväl som de tittar på oss. Det är där man hamnar. Vem klarar av att spela sin hockey på bästa möjliga sätt, säger Garpenlöv lugnt.

Fakta/Inbördes möten mellan Björklöven och Djurgården i Hockeyallsvenskan den här säsongen

21 okt DIF-Björklöven 4–2, 6 jan Björklöven-DIF 7–3, 25 jan DIF-Björklöven 2–6, 17 feb Björklöven-DIF 3–2 (str)