HockeyNews
PLUS

Fagervall bryter tystnaden – skickar hälsning till klubben och "Garpen"

(25551) Joakim Fagervall DIF-sms
Bildbyrån

Publicerad: 30 november 2022

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Joakim Fagervall fick sparken av Djurgården i måndags efter träningen på Hovet.
På tisdagskvällen gjorde han sig åter anträffbar och via HockeyNews.se skickar han en hälsning till Djurgårdens supportrar – och till sin efterträdare Johan Garpenlöv.

Efter fyra förluster på de fem senaste matcherna och Hockeyallsvenskans sämsta poängform under den perioden fick Djurgården nog och lyfte bort Joakim Fagervall som huvudcoach.

Han gjorde sin sista träning med laget i måndags vid lunchtid. Efter ispasset på Hovet fick han beskedet av sportchefen K-G Stoppel och vd:n Thomas Kraft.

– Jag blev kallad upp till kansliet, det var direkt efter träningen, säger Fagervall till HockeyNews.se.

Ungefär för ett år sedan gick han samma öde till mötes i Malmö, då efter precis ha förlängt kontraktet med Redhawks. Förlusterna på slutet i Djurgården blev för många och det har tagit lång tid för ett stjärnfyllt allsvenskt lag att hitta ett spel som leder till segrar och trepoängare. Men både Fagervall själv och spelare i laget har tyckt att man på slutet varit på rätt väg även om det blev två snöpliga förluster mot både Almtuna och Västerås.

Joakim Fagervall hade velat fortsätta leda Djurgården, men istället får han lämna över jobbet till Johan Garpenlöv.

– Just då känner man inte så mycket. Det är klart att det är mycket tankar som far. Det är mycket tankar som kommer efteråt.

Fagervall svarade på ett sms till HockeyNews.se på tisdagskvällen efter det att Djurgården hade besegrat Mora med 5–1 utan honom i båset, men med de assisterande coacherna Marcus Ragnarsson och Michael Holmqvist. Under onsdagen börjar Garpenlöv, den tidigare förbundskaptenen för Tre Kronor och före detta spelaren och assisterande tränaren i Djurgården, att leda sitt lag.

I ett sms till HockeyNews.se, som går att läsa här ovan, skriver Fagervall en hälsning till klubben, supportrarna och till Garpenlöv.

– Det jag vill säga är ungefär det jag skriver. Jag önskar bara att vi hade haft en bättre inledning på serien, så klart. Men på nåt sätt önskar jag ”Garpen” den här resan också för jag känner att han har haft ett rent helvete med covid i Tre Kronor och det har studsat emot med allt som kunnat. Han hade inte kunnat få Tre Kronor i ett sämre läge. Jag önskar att han får göra resan med sitt älskade Djurgården och att Djurgården hittar vägen att vinna igen, säger Fagervall hjärtligt och prestigelöst och utan spår av bitterhet i rösten.

LÄS MERJohn Norman om Djurgårdens trend: "Alla hatar verkligen att förlora"

Djurgården spelar sedan flera år tillbaka efter en spelvision som utvecklingschefen Tobias Pehrsson ansvarar för. Men Fagervall är försiktig när det ämnet kommer på tal.

– Jag vill inte kommentera det nu. Tobias är ju ansvarig, utvecklingschef, och jobbar med spelvisionen, tillsammans med alla ledare. Nu är det arbetsro till dem som ska ta över och jag önskar inget hellre än att de hittar en väg att vandra, som är hållbar.

Har du haft tankar på att du hade kunnat göra något annorlunda?

– Jaaa, det gör man varje dag i den här branschen. Varenda gång, oavsett när man vinner eller förlorar, är det det enda man går och funderar över. Vad kunde man ha kunnat göra annorlunda? Varför ser det ut som det gör? Även om man vinner undrar man: Såg det tillräckligt bra ut? Nej, det gjorde det inte. Så det är en ständig fråga naturligtvis, säger Joakim Fagervall, som har kontrakt med Djurgården till och med våren 2024.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)