HockeyNews
PLUS

Så är prognosen för skadade Djurgårdsbacken – Glad berättar om skadan

(27198) Daniel Glad
Jonathan Näckstrand/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 24 mars 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgårdsbacken Daniel Glad väntar på svar från en magnetkameraundersökning.
För HockeyNews.se berättar han om den skada han har råkat ut för i det allsvenska slutspelet.
ANNONS

Det var redan i det första kvartsfinalmötet med BIK Karlskoga som Djurgårdens HV71-värvning Daniel Glad ramlade över en motståndare på isen och föll med full kraft baklänges in i sargen och blev liggande.

– Det var nog många som var lite oroliga där. Givetvis tråkigt. Jäkla skitsituation. Det är nog såna här konstiga skador uppstår, på det sättet, säger Glad till HockeyNews.se.

ANNONS

Under svåra smärtor lämnade Daniel Glad matchen och fick hjälp ut till omklädningsrummet på Hovet för en första undersökning av Djurgårdens medicinska team. Det var i lördags som olyckan var framme.

– Vi försökte fixa det lite, men det gick inte så då fick vi åka in till akuten, säger Daniel Glad.

Det framgick tydligt att han hade väldigt ont.

ANNONS

– Det är faktiskt bland de värre smärtorna som jag har upplevt. Och det försvann inte riktigt heller. Det blev bättre när jag fick komma in på sjukhus och man fick lite morfin, säger Glad.

LÄS MERUppgifter: Djurgården har gjort klart med den giftige målskytten

Under torsdagen genomgick han en magnetkameraundersökning och väntar på besked. När Daniel Glad brakade in i sargen slog han armbågsleden ur led.

ANNONS

– Det som är så tråkigt med luxation är att det inte är någon superfarlig skada, men grejen är att det är allt från fyra till sju veckor, så jag får verkligen hoppas på det mindre för efter det är det bra. Och det är det som är tråkigt. Att det händer i första jäkla slutspelsmatchen när man har gått och väntat på det här hela tiden. Och det är då det sker, säger Glad som kom till Djurgården från HV71 den 26 januari efter att ha fått lite speltid i SHL.

– I värsta fall är man tillbaka precis när finalspelet är slut. Det är det som är lite tråkigt så att säga.

Men om besked från röntgen är positivt skulle Daniel Glad kunna vara tillbaka om en månad.

ANNONS

– Vi får se. Allting beror på vad MR säger. Det var en luxation på armbågsleden så det var den som hoppade. Vi får se om läkarna kan trolla lite kanske.

Skadan i sig är ovanlig i ishockey.

– Läkarteamet hade inte varit med om att det händer i hockey förut. Sjukt tråkigt, men grabbarna har skött sig bra. De stänger ner dem bra, spelar sjukt tryggt i fem mot fem-spelet och har bra powerplay. Det lovar gott! säger Daniel Glad.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln