HockeyNews
PLUS

Djurgårdens fortsatta skadeproblem – backen kan tvingas till operation

(26264) Öhgren Alm Norman
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 16 februari 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgården dras med en hel del skador i slutspurten av grundserien.
För Johan Alm riskerar säsongen att vara över. Och för John Norman väntar en ny ögonoperation. Bland annat.
ANNONS

Det mesta talar för att Djurgården kommer att sluta på en topp sex-placering i Hockeyallsvenskan, vilket betyder en plats i slutspelet. Kvartsfinalerna drar igång den 17 och 18 mars.

Dit återstår det fyra veckor och i grundserien har Djurgården sju matcher kvar fram till den sista omgången som spelas den 10 mars. Det börjar bli bråttom för de skadade spelarna att krya på sig, läka ihop och hitta en formtopp. Under säsongen har Djurgården under långa perioder störts av mängder av frånvarande spelare. Under flera veckor i december med pågående JVM saknade Djurgården mellan sju och 14 spelare.

ANNONS

När Djurgården föll mot Tingsryd hemma i tisdags spelade Stockholmslaget med sex backar (inklusive Nicklas Danielsson) och nio forwards. Kevin Karlsson var sjundeback utan speltid och juniorforwarden Mika Ounasvuori var också ombytt, men utan att spela.

– Vi spelade på tre formationer, en extra back och en extra forward men de gjorde inga inhopp, säger sportchefen K-G Stoppel till HockeyNews.se.

På skadelistan har Djurgården backarna Johan Alm, Linus Arnesson, Alexander Falk och Alexander Ytterell (säsongen ut). Skadade forwards är Linus Klasen, Jonathan Lekkerimäki, John Norman och Liam Öhgren.

ANNONS

– Det ser väl ut att ljusna lite. Men samtidigt försöker vi ha lite marginal så att vi inte förivrar oss i saker och ting. Det är där vi befinner oss, säger Stoppel.

Varken Arnesson eller Klasen bedöms ha långt kvar till spel igen. De har missat de två senaste matcherna.

– Det är i närtid. Det är svårt att säga och det är när vi känner oss redo så att vi Inte riskerar nånting. Det är den typen av skador. Jag går inte in på några detaljer utan det är mer från dag till dag, säger Stoppel.

ANNONS

LÄS MERDjurgården försöker värva i sista minuten – sportchefen Stoppel om läget

Det ser värre ut för erfarne backen Johan Alm, som har varit skadeförföljd under karriären. I Djurgården har han spelat 21 av de 45 matcherna, men ingen efter den 13 januari. Enligt uppgift har han problem med en fot och säsongen kan vara i fara eftersom han har varit borta i över en månad nu.

– Vi ska väl fatta ett beslut inom kort där, säger K-G Stoppel.

ANNONS

Operation eller inte operation?

– Ja, så är det.

Forwarden John Norman har under säsongen haft problem med ögonen och tvingats genomgå en operation på ena ögat. Den OS- och VM-meriterade Djurgårdsspelaren ska också operera det andra ögat.

ANNONS

– Han ska göra sin andra operation i närtid, så han är väl tillbaka om ungefär tre veckor, en månad kanske, säger Stoppel.

Det innebär att John Norman troligen inte är tillbaka förrän till det allsvenska slutspelet.

JVM-forwarden Liam Öhgren, som var formstark då han skadades den 20 januari i 3–0-segern mot Modo, har snart varit borta i de fyra veckor som var prognosen för skadan.

ANNONS

– Han börjar närma sig och han kommer att vara tillbaka i närtid. So far, so good, säger K-G Stoppel.

För backen Alexander Falk, som drabbades av en fotfraktur för en månad sedan, är det också lite tid kvar till spel.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln